M1000.uie

Çalışkan
Herkese selam,

Towny modlu bir Minecraft sunucusu açmayı planlıyorum. Oyunlayıcı üzerinden VDS kiralayacağım ancak kaç GB depolama alanının yeterli olacağı konusunda emin değilim.

Towny sunucusu için ortalama ne kadar depolama önerirsiniz?
16 GB RAM bu tarz bir sunucu için yeterli midir?

Ayrıca IP yerine domain bağlamak istiyorum. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
• Minecraft’ın kendisi en az 2 GB disk alanı gerektirir, ancak eklentiler ve yedeklemelerle birlikte Towny sunucuları daha fazla alana ihtiyaç duyar; genellikle ölçeğe bağlı olarak 18–35 GB veya daha fazlası gerekir.

RAM ve CPU
• Ortalama büyüklükteki ve makul sayıda oyuncu/eklentisi olan Towny sunucuları için genellikle 5 GB RAM yeterlidir.
• Daha fazla oyuncu veya daha büyük dünyalar için 8 GB veya daha fazla RAM önerilir.
• Güçlü tek çekirdek performansına sahip ve en az 2 çekirdekli bir CPU tavsiye edilir.

Son düzenleme:
Herkese selam,

Towny modlu bir Minecraft sunucusu açmayı planlıyorum. Oyunlayıcı üzerinden VDS kiralayacağım ancak kaç GB depolama alanının yeterli olacağı konusunda emin değilim.

Towny sunucusu için ortalama ne kadar depolama önerirsiniz?
16 GB RAM bu tarz bir sunucu için yeterli midir?

Ayrıca IP yerine domain bağlamak istiyorum. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim?

Eğer sabit 100+ oyuncu çekeceksen, özel eşyalar ekleyeceksen, bir sürü NPC ve türlü türlü şeyler ekleyeceksen minimum 32 GB RAM tercih etmeni öneririm, çünkü Minecraft'ın optimizasyonu berbat. Depolama olarak ise kullanıma göre yükseltmen gerekiyor. İlk 35-40 GB ile falan başlayabilirsin, sonra ihtiyacın olursa hosting firmasına ilettiğinde zaten yükseltirler.

Oyunlayıcı sitesini önerirmisin?

20GB RAM yeterli olmaz mı? 100 kişi Max olur.
Sakın Xeon işlemci kullanma. 30 kişi bile kaldırmaz. Ryzen işlemci ile açarsan kaldırır 100 kişi. Ortalama 150 GB yeterli olacaktır en büyük mapi indirmen 48 GB, mapi Chunky ile renderlamak ise aşağı yukarı o tarz civarlarda olacaktır.