• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Minecraft'ın yaratıcısı Notch: “Oyunları satın aldığınızda sahip olmuyorsanız, korsan hırsızlık sayılmaz!”

Para bayılarak "satın aldığın" oyun bir gün herhangi bir gerekçe sunulmadan elinden uçup gittiğinde tekrar konuşalım.

Para bayılarak "satın aldığın" oyun bir gün herhangi bir gerekçe sunulmadan elinden uçup gittiğinde tekrar konuşalım.
Bu güne kadar oldu mu da şimdi olacak, ne anlatıyorsunuz arkadaşım siz ? Mağazadan kaldırılan tonlarca oyun var hesabımda hiçbiri kaldırılmadı, öyle bir şey de yok zaten. Steam'in kapanması gibi ütopik durumlar için geçerli o, oyunun hesabından kaldırılıp kaldırılmayacağını, yapımcı değil, oyunun bulunduğu platformun kendisi yani Steam belirler.

“Oyunları satın aldığınızda sahip olmuyorsanız, korsan hırsızlık sayılmaz o zaman”.
Ben biraz hak veriyorum. Şöyle düşünün. Kullanmak için bir tablet satın alıyorsunuz. Ardından satıcı, buna sahip değilsiniz diyerek sizden bunu geri istiyor. İstedikleri zaman oyunları kaldırabiliyorsalar, ben tam olarak neye para ödemiş oldum?

Bu adamı sevmiyorum ama söylediği şey biraz doğru.

Lafı yapıştırmış. Desen ki oyun sektöründe ve platformlarında belli bir kriz var, o zaman anlarım. Ama ortada fol yok yumurta yok oyuna para verdiniz ama istediğimiz zaman çeker gideriz düşüncesini empoze etmeye çalışıp başarılı olmaları can sıkıcı ve açgözlülüktür.

Hayır bir oyunu da nesil nesil satıyorlar. Tükenen bir ürün de değil. Doyun artık.

Bence çoğu kişi, virüs yemekten korktuğu için oyunları satın alıyor veya kütüphanesinde depolanması iyi oluyor. Ama doğru siteyi bulursan, iş kolay

@ozgunokia, korsan indirin demiyorum da doğru siteden indirildiği sürece sorun olmuyor. Yıllardır bu işi yapan siteler var. Oralara bakmak lazım.

FitGirl, Dodi... Repackerlar'ın ismi serbest sanırsam. Bunlar oyun cracklemiyor zaten forumda konuları bile açılıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 143
@ozgunokia, o tarz siteler mesela. Buradan indirilirse kolay kolay sorun yaşanmaz.
Korsan zaten genellikle virüs amaçlı bir şey değil. İnsanlar, karşısına gelen her siteden indirdiği için etrafta "Korsan virüslü, korsan indir de bilgisayarına virüs bulaşsın.." gibi saçma sapan şeyler söylüyorlar. İlkokul çağımdayken bile virüs bulaştırmadan korsan oyun indirebiliyordum. Hâlâ da korsan kullanıyorum. Bilgisayara format attıktan sonra en az 10 tane korsan oyun kuruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…