Makaleler
23
Ev yapiyorum, ardindan bazen oyunda ölüyorum ve evimi bulamıyorum. Minecraft'i konsolda oynuyorum, yani mod kuramam. Öldüğüm zaman evimi ve esyalarimi nasıl bulabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam en basit yolu koordinatlara bakmaktır. Konsolda hangi tuş bilmiyorum ama o tuşa basınca sol üstte XYZ diye devamında sayılar göreceksiniz onlar şu an bulunduğunuz koordinatlardır. Eşyalarınız da chunk açıldığı takdirde 5 dakika yerde kalıyor eğer eşyalarınızın düştüğü chunkdaysaniz 5 dakika sonra yok oluyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hile kullanarak.
Komut olarak verebileceklerim. /gamerule keepınventory true. Bu envanterini korur.
Ev için yapacak bir şeyim yok. Onu da evinde yatak bulundurup yeniden doğma noktası ayarlaman gerekiyor.

Bunu yapabilirim sag ol. Fakat esyalari nasil bulabilirim? Tam oldugum sirada koordinatlar yaziyorsa eger esyalarimi da bulabilirim.
Onun için bir çözüm yok. Ya öldüğünüz yeri hatırlayıp gidip alacaksınız, ya da "gamerule keepınventory true" komutu ile öldüğünüzde bile eşyalarınızın gitmemesini sağlayacaksınız.

Bunu yapabilirim sag ol. Fakat esyalari nasil bulabilirim? Tam oldugum sirada koordinatlar yaziyorsa eger esyalarimi da bulabilirim.
Eğer ölmeye çok yakınsanız koordinat ekranını açın ölmeden önce, konsolda olur mu bilmiyorum ama PC'de koordinat ekranı açıkken ölünce öldüğünüz yerin koordinatlarını görebiliyorsunuz. Bu sayede eşyalarınızın yerini de öğrenirsiniz.