Yer
𝐁𝐀𝐍𝐃𝐈𝐑𝐌𝐀
OptiFine'de ortalama 120 alırken artık 70 alıyorum. Ayrıca chunk yüklerken OptiFine'de genellikle 40-45'e drop yerken artık 5-10'a drop yiyorum. Oyun tamamen Vanilla. Sadece ProgrammerArt Ultimate ve Alpha sounds kaynak paketi kullanıyorum, shader yok.

Şu an kullandığım modlar:
Sürüm=1.21.11

• Sodium
  • Lithium
  • Ferritecore
  • Moreculling
  • Entity Culling
  • Lambdynamiclights
  • Zoomify
  • İris
  • Sodium extra
  • Reeses sodium options
  • Customskinloader
Ayırdığım RAM=4.096MB

Sistem.
  • i5-7200U
  • 940MX GDDR5
  • WD Blue 5400RPM 2.5" smr 128MB 1TB (apm off)
  • Hynix 2x4GB-2133 CL10 (4 GB LP+4 GB so)
  • OS = Windows 10 22H2

Siz dürüst olacağım ben de aynı bu modları kurup oyunu açtım lakin Windows sürüm değişikliği biraz fark edecek olacak ki Windows 11'de tabir-i caizse yağ gibi akan oyun, Windows 10'da kasıyor bildğiniz. Acaba bununla mı alakalıdır diye düşünmeden de edemedim.

Siz dürüst olacağım ben de aynı bu modları kurup oyunu açtım lakin Windows sürüm değişikliği biraz fakr edecek olacak ki Windows 11'de tabiri caizse yağ gibi akan oyuniwindwos 10'da kasıyor bildğiniz. Acaba bununla mı alakalıdır diye düşünmede edemedim.

Vallahi çok garip Windows 11'e hiç geçesim yok hoşuma gitmiyor Windows 10'a sadığım ESU bitene kadar.

Siz dürüst olacağım ben de aynı bu modları kurup oyunu açtım lakin Windows sürüm değişikliği biraz fark edecek olacak ki Windows 11'de tabir-i caizse yağ gibi akan oyuniwindwos 10'da kasıyor bildğiniz. Acaba bununla mı alakalıdır diye düşünmede edemedim.

Hocam aslında işlemciniz X3D veya Ryzen ise olması normal Windows 11 ile daha modern CPU shceduler geldi Microsoft şimdiye dek Intel'e yağlıyordu Windows'u hep ona özel şeyler.

Vallahi çok garip Windows 11'e hiç geçesim yok hoşuma gitmiyor Windows 10'a sadığım ESU bitene kadar.

Ben de sırf stabillikten ödün vermemek adına LTSC 2021'de kalıyorum ama bir yanım da "Windows 11'e geç." demiyor değil.

Hocam aslında işlemciniz X3D veya Ryzen ise olması normal Windows 11 ile daha modern CPU shceduler geldi Microsoft şimdiye dek Intel'e yağlıyordu Windows'u hep ona özel şeyler.

Benim de işlemcim size yakın bir işlemci sanırım. i7 6500U.

OptiFine'de ortalama 120 alırken artık 70 alıyorum. Ayrıca chunk yüklerken OptiFine'de genellikle 40-45'e drop yerken artık 5-10'a drop yiyorum. Oyun tamamen Vanilla. Sadece ProgrammerArt Ultimate ve Alpha sounds kaynak paketi kullanıyorum, shader yok.

Şu an kullandığım modlar:
Sürüm=1.21.11

• Sodium
  • Lithium
  • Ferritecore
  • Moreculling
  • Entity Culling
  • Lambdynamiclights
  • Zoomify
  • İris
  • Sodium extra
  • Reeses sodium options
  • Customskinloader
Ayırdığım RAM=4.096MB

Sistem.
  • i5-7200U
  • 940MX GDDR5
  • WD Blue 5400RPM 2.5" smr 128MB 1TB (apm off)
  • Hynix 2x4GB-2133 CL10 (4 GB LP+4 GB so)
  • OS = Windows 10 22H2
Daha az RAM vermeyi dener misin? 2GB gibi.

Neden daha az hocam? Daha da sorun çıkartmazmı mesela.

Java'nın bir takım sorunları var. Eğer ki RAM miktarı çok yüksek olursa bu sefer Memory'e junk dolduruyor ve sonrasında temizleme yapıyor. Ancak temizleme yaparken FPS'i düşürüyor. Daha az RAM verildiğinde ise junk doldurmuyor ve haliyle temizlik olmuyor.

RAM miktarımı 8 GB'dan 1'e düşürünce bendeki takılma sorunu kalkmıştı şu anda da 18 chunk 1.21.4 400FPS stabil oynuyorum. 2 chunkta 1K görülüyor.

Son düzenleyen: Moderatör: