Hocam bu mini PC'ye OpenWRT nasıl kuracağız? Ben de şunu düşünüyorum BE230 ile birlikte. Yardımcı olma şansınız olur mu?
@kompetankedi
@kompetankedi
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler hocam. Router'ı sipariş ettim. Şimdi mini PC'yi almam lazım, daha sonra bu adımları takip edeceğim. https://www.sahibinden.com/ilan/iki...-masaustu-asus-vm42-mini-pc-1287837840/detay/Tabii ki aslında çok basit. İmg dosyasını HDD ya da SSD'ye yazdırmanız lazım, bu kadar. Bunun için Linux kullanabilirsin, en mantıklı yöntem.
Aldığın PC UEFI destekliyorsa EFI yazanı, desteklemiyorsa yazmayanı indirin hocam. Öncesinde flash belleğinize bir tane Linux işletim sistemi yazdırın, oradan boot edip. İmg dosyasını SSD'ye yazdıracaksınız.
Eki Görüntüle 256805
(Mesajını görmezsem lütfen beni etiketle.)
Teşekkürler hocam. Router'ı sipariş ettim. Şimdi mini PC'yi almam lazım daha sonra bu adımları takip edeceğim. https://www.sahibinden.com/ilan/iki...-masaustu-asus-vm42-mini-pc-1287837840/detay/ bu yeterli olur mu? Bir de TP-Link UE300, USB 3.0 RJ45 Gigabit Ethernet Network Çevirici: Amazon.com.tr: Bilgisayar bundan lazım galiba. @kompetankedi
ASUS VM42 mini PC CELERON 2980U işlemci. 4 GB RAM. HDMI ve DP var. USB 3.2 portu varmış. TT 1000/50 kullanıyorum. Bunu da TurkNet üstünden alacağım, 2 ay sonra taahhüt doluyor. Şimdi de geçebilirim aslında ama karar vermedim daha. 2.200 TL gibi bir cayma ücreti var. Bu arada ZTE H3600P V9 router ve Huawei ONT ile güncel bufferbloat testimi de koyuyorum.USB to Ethernet çipinin RTL8153 olduğundan emin olun hocam.
Sahibindene giremiyorum donanım özelliklerini yazar mısın hangi internet hızı için kullanacaksın.
ASUS VM42 mini PC Celeron 2980u işlemci. 4 GB RAM. HDMI ve DP var. USB3.2 portu varmış. TT 1000/50 kullanıyorum. Bunu da TurkNet üstünden alacağım 2 ay sonra taahhüt doluyor. Şimdi de geçebilirim aslında ama karar vermedim daha. 2.200 TL gibi bir cayma ücreti var. Bu arada ZTE H3600p V9 router ve Huawei ONT ile güncel bufferbloat testimi de koyuyorum.
Tamamdır hocam, teşekkür ederim. Aldıktan sonra konuya tekrar yazacağım.ASUS VM42 alabilirsin 2.500 TL'ye kadar Turknet karşılıyor cayma bedelini.