Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

maldonado3527

Gelişen
Bilgisayar minidump oluşturmadan kernel 41 63 veriyor, 2-3 aydır yoktu ondan önce de nadiren bilgisayar ilk açıldığına masaüstünde donuyordu, kendi kendine kapanmadığı için minidump da oluşturmuyor ve hard reset atmak zorunda kalıyorum.

Son günlerde yine patlak verdi özellikle Fortnite oynarken 2 saat içinde banko donuyor, özellikle Windows yanıt vermeyi kesiyor, Fortnite içinde her şeye tıklayabiliyorum veya Discord'da konuşulanları duyup konuşabiliyorum ama Discord'a tıklarsam o da yanıt vermeyi kesiyor. Sisteme en çok yüklendiği noktada da vermiyor hatayı, bazen lobideyken bazen Alt Tab'dayken.

Şimdiye kadar; BIOS Update, hızlı başlatmayı kapatmak, DDU, Prime95, OCCT, PSU kablosu değiştirmek gibi her şeyi denedim ama çözülmüyor. Prime95 testini 30 dakika yaptım kapanma hata gibi şeyler olmadı. DDU ile sürücüyü kaldırdıktan sonra tekrar güvenli moda girdiğimde sürücüsüz ekran kartıyla da masaüstünde yine dondu ve kernel 41 63 verdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir mavi ekranı dump dosyası olmadan, sadece raporlarla incelemek zordur. Dump dosyasının oluşmama sebebi disk kaynaklı da olabildiği için (Mavi ekran kaydı bile yok.) Senden istediğim farklı bir diskle kontrol etmendi. Bunu hem belki sorunu çözer hem sorunu çözmezse bir dump dosyası oluşturur diye istiyordum. Frekanslar artabilir, bunun için tasarlanan parçalar için bu bir sorun değil. Sorun ne? Bilemiyoruz. Kaspersky kaldırıldı ve sadece Fortnite oynarken oluyorsa EAC hatası da olabilir diyeceğim ama ben bunu araştırıyorum ve karşıma bir şey çıkmıyor. EAC'i veya Vanguard'ı kaldırabilirsin eğer farklı bir disk ile denemek istemiyorsan. Elimizde herhangi bir veri yokken yorum yapmak bana gereksiz geliyor. Eğer sana da öyle geliyorsa sistemi kurtarmak için biraz uğraşmak gerekebilir belki de.

Windows'un ne durumda olduğunu bilmiyorum ama her yeni UI eklendiğinde anlık frekanslar artıyor olabilir. Ne olduğunu anlamadım.
1-Başka PSU ile deneyin.
2-RAM'lerin yerlerini değiştirin ve altındaki yerleri silgiyle silin.
3-Bilgisayar açıldığında CMD ile SFC /scannow bu komutu çalıştırın.

Ayrıca sistem özellikleriniz nedir?

1- Elimde deneme yapabileceğim başka PSU yok maalesef.
2- Şu an uzatma kablosunu değiştirdim, biraz bununla test edip sonra bunu deneyeceğim.
3- CMD'de sistem sağlığıyla alakalı bütün komutları defalarca çalıştırdım.

Sistem özelliklerim:
  1. AMD Ryzen 5 7600
  2. Thermalright Assassin X 120 Refined SE TL
  3. ASUS Prime B650M-R
  4. ASUS Dual Radeon RX 7700 XT OC 12 GB
  5. Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL36
  6. Adata 512 GB Legend 710 PCI-e M.2 2280
  7. XPG Valor Mesh RGB Siyah Mid Tower 750W 80+
  8. Bir de oyunların kurulu olduğu ayrı SSD var ama modelini hatırlamıyorum Kioxia.

Buna çok benzer bir hata SSD kaynaklı çıkmıştı sistemimde.

Mavi ekrana dönüşmeden önce Power Kernel 41-63 hatası alıyordum.

Özel görünümler > Yönetim olayları raporunu paylaş.

Nasıl yapabilirim? diyorsan.

Buna çok benzer bir hata SSD kaynaklı çıkmıştı sistemimde.

Mavi ekrana dönüşmeden önce Power Kernel 41-63 hatası alıyordum.
Hocam bende SSD'nin görünmemesi gibi şeyler şu anlık olmuyor ama göz önünde bulunduracağım, deneme yanılmayla yapabileceğim her şeyi yapıp en son parçaları garantiye yollamayı düşünebilirim, teşekkürler.

Öncelikle sisteminden Kaspersky'ı kaldır. Normalde bunu istemem ama bir şeyden emin olmam gerekiyor.

Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x0000009f (0x0000000000000003, 0xffffbd87d906d060, 0xffffd18043c6f010, 0xffffbd87e4447520). Döküm şuraya kaydedildi: C:\WINDOWS\Minidump\123024-23828-01.dmp. Rapor Kimliği: c8687240-773a-4d44-9310-9165afe48661.

Sisteminde 1 tane minidump dosyası olmalı, onu paylaşabilir misin? Konumu kırmızıyla işaretlediğim gibidir.

Bunun haricinde:
  1. Sıkça EI 225 hatası.
  2. Sistemin mavi ekran yaşadığını hiçbir zaman kaybetmemesi.
Bu 2 durumu da yaşıyorsun. Sistem 30 Aralıktan bu yana hiçbir mavi ekran yaşadığını kaydetmemiş. Ben de bunun bir disk problemi olabileceğinden şüpheleniyorum. Bana öncelikle "Kaspersky olmadan mavi ekranlar devam ediyor mu?" Sorusunun cevabı ya da "Zaten mavi ekranlar vardı, Kaspersky'ı sadece tarama için yükledim." Gibi bir cevap lazım. Sistemdeki disk M.2 sanırım?

Öncelikle sisteminden Kaspersky'ı kaldır. Normalde bunu istemem ama bir şeyden emin olmam gerekiyor.

Sisteminde 1 tane minidump dosyası olmalı, onu paylaşabilir misin? Konumu kırmızıyla işaretlediğim gibidir.

Bunun haricinde:
  1. Sıkça EI 225 hatası.
  2. Sistemin mavi ekran yaşadığını hiçbir zaman kaybetmemesi.
Bu 2 durumu da yaşıyorsun. Sistem 30 Aralıktan bu yana hiçbir mavi ekran yaşadığını kaydetmemiş. Ben de bunun bir disk problemi olabileceğinden şüpheleniyorum. Bana öncelikle "Kaspersky olmadan mavi ekranlar devam ediyor mu?" Sorusunun cevabı ya da "Zaten mavi ekranlar vardı, Kaspersky'ı sadece tarama için yükledim." Gibi bir cevap lazım. Sistemdeki disk M.2 sanırım?
Evet hocam disk M.2, o konumda minidump yok, eğer çok eski bir minidumpsa Valorant ve Vanguard kaynaklı sürekli mavi ekran aldığm bir periyot vardı ve o ara silmiş olabilirim. Ama son günlerde hiç minidump oluşmadığına eminim. Kaspersky yokken de nadiren ,özellikle sistem ilk açıldığında, tıkladığım hiçbir şeye tepki vermiyordu, görev Yöneticisi açılmıyordu ve en sonunda Windows donup hard reset gerektiriyordu ama uzun zamandır yoktu bu sorun. 5 gün önceye kadar Fortnite girmeye başlayınca tekrar etmeye başladı ama sadece Fortnite'da yaşanıyor. Dün güvenli modda yaşananı saymazsam uzun zamandır masaüstünde vermiyordu bu hatayı. Kaspersky seçeneği kuvvetli görünüyor çünkü 2 hafta önce satın aldım programı ama önce biraz uzatma kablosunu değiştirmiş haldeyken test edeceğim olmazsa Kaspersky kaldırıp deneyeyim.

M.2 sistemlerin hepsinde buna benzer sorunlar görüyorum, Dolayısıyla güç problemi ve değiştirdiğin kablo dolayısıyla sorunu çözerse hiç şaşırmam. PSU yüzünden patlak veren M.2 bile gördüğüm için normal geliyor.

Kaspersky sürücüleri güvenli modda da yükleniyorlar.

Eğer sorun çözülmezse önce Kaspersky kaldırıp denemeni, bu da yanıt vemezse SATA bir disk takıp kontrol etmeni önereceği sırayla. Durum hakkında güncelleme yapmaya özen gösterin.

İkinci bir SSD daha var, Windows'u ona kurarak denerim son seçenek olarak. Önce kablo ve Kaspersky ihtimallerini deneyip olmazsa bu konuyu tekrar canlandırırım hocam, teşekkürler.

M.2 sistemlerin hepsinde buna benzer sorunlar görüyorum, Dolayısıyla güç problemi ve değiştirdiğin kablo dolayısıyla sorunu çözerse hiç şaşırmam. PSU yüzünden patlak veren M.2 bile gördüğüm için normal geliyor.

Eğer sorun çözülmezse önce Kaspersky kaldırıp denemeni, bu da yanıt vemezse SATA bir disk takıp kontrol etmeni önereceği sırayla. Durum hakkında güncelleme yapmaya özen gösterin.
Hocam uzatma kablosunda da değilmiş sıkıntı yine yaşadım aynı hatayı, Kaspersky kaldırdıktan sonra oyunu pencereliden tam ekrana aldığım an dışında 4 saat Fortnite oynayıp yaşamadım sıkıntıyı. Alt tab, ayar değiştirme, oyunun yüksek sistem kullanan bir anından düşük sistem kullanan anına geçince oluyor bu problem hep, bana kalırsa ya işlemci ya da ekran kartının çok az güç çektiği sırada gerçekleşiyor. Bunu engelleyebileceğim bir ayar var mıdır? Ekran kartı minimum şu kadar güç çeksin veya işlemciden kaynaklıysa minimum şu kadar güç çeksin gibi.

@bicy, önceki mesajı düzenleyince bildirim gidiyor mu emin olamadım etiketledim hocam.

Son düzenleme: