Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

maldonado3527

Gelişen
Bilgisayar minidump oluşturmadan kernel 41 63 veriyor, 2-3 aydır yoktu ondan önce de nadiren bilgisayar ilk açıldığına masaüstünde donuyordu, kendi kendine kapanmadığı için minidump da oluşturmuyor ve hard reset atmak zorunda kalıyorum.

Son günlerde yine patlak verdi özellikle Fortnite oynarken 2 saat içinde banko donuyor, özellikle Windows yanıt vermeyi kesiyor, Fortnite içinde her şeye tıklayabiliyorum veya Discord'da konuşulanları duyup konuşabiliyorum ama Discord'a tıklarsam o da yanıt vermeyi kesiyor. Sisteme en çok yüklendiği noktada da vermiyor hatayı, bazen lobideyken bazen Alt Tab'dayken.

Şimdiye kadar; BIOS Update, hızlı başlatmayı kapatmak, DDU, Prime95, OCCT, PSU kablosu değiştirmek gibi her şeyi denedim ama çözülmüyor. Prime95 testini 30 dakika yaptım kapanma hata gibi şeyler olmadı. DDU ile sürücüyü kaldırdıktan sonra tekrar güvenli moda girdiğimde sürücüsüz ekran kartıyla da masaüstünde yine dondu ve kernel 41 63 verdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir mavi ekranı dump dosyası olmadan, sadece raporlarla incelemek zordur. Dump dosyasının oluşmama sebebi disk kaynaklı da olabildiği için (Mavi ekran kaydı bile yok.) Senden istediğim farklı bir diskle kontrol etmendi. Bunu hem belki sorunu çözer hem sorunu çözmezse bir dump dosyası oluşturur diye istiyordum. Frekanslar artabilir, bunun için tasarlanan parçalar için bu bir sorun değil. Sorun ne? Bilemiyoruz. Kaspersky kaldırıldı ve sadece Fortnite oynarken oluyorsa EAC hatası da olabilir diyeceğim ama ben bunu araştırıyorum ve karşıma bir şey çıkmıyor. EAC'i veya Vanguard'ı kaldırabilirsin eğer farklı bir disk ile denemek istemiyorsan. Elimizde herhangi bir veri yokken yorum yapmak bana gereksiz geliyor. Eğer sana da öyle geliyorsa sistemi kurtarmak için biraz uğraşmak gerekebilir belki de.

Windows'un ne durumda olduğunu bilmiyorum ama her yeni UI eklendiğinde anlık frekanslar artıyor olabilir. Ne olduğunu anlamadım.
Oyunun yüksek sistem kullanan bir anından düşük sistem kullanan anına geçince oluyor bu problem hep, bana kalırsa ya işlemci ya da ekran kartının çok az güç çektiği sırada gerçekleşiyor. Bunu engelleyebileceğim bir ayar var mıdır? Ekran kartı minimum şu kadar güç çeksin veya işlemciden kaynaklıysa minimum şu kadar güç çeksin gibi.
Bir oyunda sabitsizlik olduğunu düşünmüyorum. Yani hissel olarak bunu yorumlamak pek mantıklı gelmiyor. Şöyle ki ikisini de ayarlayabilirsin ama bundan bir kesinliğin yoksa denemeni önermem. Daha başka sıkıntılar da yaratabilir. Benim sana tavsiyem, Sistemindeki hiçbir şeyi silmeden M.2 diskini düzgünce bir köşeye koy ve yedek diskine denemelik Windows kurup aynı şekilde kontrol et sistemi. M.2 içindekiler silinmediğinden için rahat olur ve yeni disk ile deneme fırsatın da olur.

Bir oyunda sabitsizlik olduğunu düşünmüyorum. Yani hissel olarak bunu yorumlamak pek mantıklı gelmiyor. Şöyle ki ikisini de ayarlayabilirsin ama bundan bir kesinliğin yoksa denemeni önermem. Daha başka sıkıntılar da yaratabilir. Benim sana tavsiyem, Sistemindeki hiçbir şeyi silmeden M.2 diskini düzgünce bir köşeye koy ve yedek diskine denemelik Windows kurup aynı şekilde kontrol et sistemi. M.2 içindekiler silinmediğinden için rahat olur ve yeni disk ile deneme fırsatın da olur.
Şu anda art arda 3 kere yedim hocam. Download yönetimolay2.evtx | LimeWire tekrar bakabilir misiniz hocam her türlü işin sonu format benim için çünkü yapabileceğim bir şey kalmadı.

Frekansı inanılmaz arttı bilgisayarı açar açmaz Fortnite'ı açarsam %100 yiyorum ama AMD overlayı çalışıyor anlık CPU-GPU kullanımı sıcaklıklarını görebiliyorum, hatta son beş dakikalık ekran kaydını bile alabildim Windows yanıt vermiyorken.

Bir mavi ekranı dump dosyası olmadan, sadece raporlarla incelemek zordur. Dump dosyasının oluşmama sebebi disk kaynaklı da olabildiği için (Mavi ekran kaydı bile yok.) Senden istediğim farklı bir diskle kontrol etmendi. Bunu hem belki sorunu çözer hem sorunu çözmezse bir dump dosyası oluşturur diye istiyordum. Frekanslar artabilir, bunun için tasarlanan parçalar için bu bir sorun değil. Sorun ne? Bilemiyoruz. Kaspersky kaldırıldı ve sadece Fortnite oynarken oluyorsa EAC hatası da olabilir diyeceğim ama ben bunu araştırıyorum ve karşıma bir şey çıkmıyor. EAC'i veya Vanguard'ı kaldırabilirsin eğer farklı bir disk ile denemek istemiyorsan. Elimizde herhangi bir veri yokken yorum yapmak bana gereksiz geliyor. Eğer sana da öyle geliyorsa sistemi kurtarmak için biraz uğraşmak gerekebilir belki de.

Windows'un ne durumda olduğunu bilmiyorum ama her yeni UI eklendiğinde anlık frekanslar artıyor olabilir. Ne olduğunu anlamadım.

Çözüm
Sanırım çözdüm, bugün hiç yaşamadım. Biraz araştırdım Kernel 41 63 adı altında olmasa da Windows 11 24H2 kullanan birçok insanda Fortnite'ın bütün sistemi kilitlemesi hakkında çok konu var. EAC-Windows 11 24H2-Vanguard üçgeninde yaşanıyor sanırım. Vanguard'ı komple sildim ve düzelmiş gibi duruyor sorun. Teşekkürler.