mrtcN

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Yalnızca 1280x960 çözünürlükte low ayarlarda CS2 oynamak için ikinci el parçalardan oluşan bir sistem toplamak istiyorum. 15k'nın üzerine çıkmak istemiyorum. Kuzenimin elinde RX580 8GB ekran kartı var, hem de birkaç tane. Hepsini vakti zamanında mining yapmak için almıştı. Bugün onunla konuştum, birini verebileceğini ama görüntü alamayacağımı, zamanında onların yazılımıyla oynadığını, eski dosyaların da onda olmadığını söyledi. Bu kartı geri kurtaramaz mıyım? Termal macun ve ped değişimini yapacağım, keza fan temizliği de ama tabii yazılım problemini çözebilirsem. Bilen arkadaşlar yönlendirebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Model bilmeden nereden bu kanıya vardınız?

O kadar şey yazdım sayfa gitti internet cafeci bir abi ucuza geliyor diye miningli Gigabyte ekran kartı alıyordu hiçbir sorun yaşamadı benim de bütün ekran kartlarim Gigabyte'di Sapphire mining konusunda isinan bir marka diye duydu MSI'ye bir şey diyemem o yüzden saglami o dedim aralarında.

Muhtemelen mining odakli bir VBIOS atmislardir. Yazilimsal mudahale derken onu kastediyordur muhtemelen. Kartin orijinal VBIOS'unu TechPowerUp gibi yerlerde bulabilirseniz rahatlikla flashlarsiniz. O sorun degil.

Bunun disinda alacaginiz fiyat, PSU'nuz ve dusundugunuz CPU da onemli.

Gigabyte tarafini onermem acikcasi 580 icin. Bu vakitlerde Gigabyte ''traktor fanli'' GPU'lar yapiyordu. Kuzeninizin elinde birkac tane Nitro+ vardir diye tahmin ediyorum, Nitro+ dusunebilirsiniz. RX 590 olsaydi ince ince her detayina bakin derdim belki ancak bahsi gecen GPU 580, 590 degil. Bu yuzden VRM kalitesi felaket onemli degil.

Sanırım BIOS'u tekrar yazılırsa(flashlanırsa) tekrar görüntü alabiliyorsunuz ama tavsiyem kuzenin ücretsiz vermeyecekse yani bir meblağ teklif ediyorsa GTX 1650 Super gibi kartlara yönelmen hem sürücü sorunu yaşamazsın hem 15k bütçede çok rahat alabilirsin.

Merhaba arkadaşlar,

Yalnızca 1280x960 çözünürlükte Low ayarlarda CS2 oynamak için ikinci el parçalardan oluşan bir sistem toplamak istiyorum. 15K'nın üzerine çıkmak istemiyorum. Kuzenimin elinde RX580 8 GB ekran kartı var, hem de birkaç tane. Hepsini vaktizamanında mining yapmak için almıştı. Bugün onunla konuştum, birini verebileceğini ama görüntü alamayacağımı, zamanında onların yazılımıyla oynadığını, eski dosyaların da onda olmadığını söyledi. Bu kartı geri kurtaramaz mıyım? Termal macun ve ped değişimini yapacağım, keza fan temizliği de ama tabii yazılım problemini çözebilirsem. Bilen arkadaşlar yönlendirebilir mi?

Yazılım kısmı halledilir de o kart seni götürmez ileride bir yerden patlak verir mining yapılmış donanımlar genelde normal kullanılmış kartlarla aynı performansı vermez.
İkinci ellerde GTX 1650/1660 super var onları değerlendirsen daha mantıklı olmaz mı? Sonuçta normal yani temiz kullanılmış 4/6 GB ekran kartı bana kalırsa mining çıkması ekran kartından daha iyidir. Kuzeninin ekran kartını kullansan kullansan idareten kullanırsın ona göre de fiyatının uygun olması gerekir.

Yazılım kısmı halledilir de o kart seni götürmez ileride bir yerden patlak verir mining yapılmış donanımlar genelde normal kullanılmış kartlarla aynı performansı vermez.
İkinci ellerde GTX 1650/1660 super var onları değerlendirsen daha mantıklı olmaz mı? Sonuçta normal yani temiz kullanılmış 4/6 GB ekran kartı bana kalırsa mining çıkması ekran kartından daha iyidir. Kuzeninin ekran kartını kullansan kullansan idareten kullanırsın ona göre de fiyatının uygun olması gerekir.
bedavaya verecektir. para isteyeceğini asla düşünmüyorum zaten kenarda yatıyorlar neredeyse 3-5 senedir. en son etherium kazıyordu işte.