Panda

Başarılı
Herkese merhaba,

Minisforum atomman G7 pt model bir mini PC kullanıyorum ve DisplayPort (DP) çıkışıyla ilgili çözemediğim bir sorun yaşıyorum. HDMI portu sorunsuz çalışırken, DP portundan hiçbir şekilde görüntü alamıyorum.

Sorunun kronolojisi:
  1. İlk olarak, cihazı 6-7 saatlik uzun bir oyun seansında kullandığım sırada DP üzerinden bağlı monitörümün görüntüsü aniden kesildi.
  2. Monitörü kapatıp açtığımda görüntü geri geldi ve kullanmaya devam ettim.
  3. Ertesi gün oyuna girdikten yaklaşık 20 dakika sonra görüntü tekrar kesildi ve bu sefer kalıcı olarak gitti.
Mevcut durum ve denediğim yöntemler:
  • HDMI çıkışı sorunsuz çalışıyor, şu an cihazı HDMI ile kullanıyorum.
  • Önemli not: DP portu, BIOS ekranında dahi görüntü vermiyor. Bu yüzden sorunun kesinlikle yazılımsal (sürücü, Windows vb.) Olmadığını düşünüyorum. O
  • Farklı ve sağlam olduğundan emin olduğum yeni bir DP kablosu denedim, sonuç değişmedi.
  • Tüm güç ve görüntü kablolarını çıkarıp 30 saniye bekledikten sonra yeniden taktım (Power cycle) ancak işe yaramadı.
  • Anakart üzerinden BIOS pilini (CMOS) çıkararak BIOS'u sıfırladım, yine sonuç alamadım.
  • (Sorunun donanımsal göründüğünü bilmeme rağmen) işletim sistemini yeniden kurdum, durum aynı.
Cevap aradığım sorular:
  1. Başlangıçta (uzun oyun seansında) portun aniden kesilip sonra geçici olarak düzelmesinin nedeni ne olabilir? (ısınma, voltaj dalgalanması vb?)
  2. Sorunun monitörün DP girişinde mi yoksa PC'nin DP çıkışında mı olduğunu nasıl teyit edebilirim? (maalesef elimde deneyecek başka bir DP'li cihaz veya monitör bulunmuyor.)
Bu konuda tecrübesi olan veya çözüm önerebilecek herkesten yardım bekliyorum.

@Recep Baltaş hocama ve ekibe özel not:

Hocam, bu minisforum Atomman G7 PT cihazı Türkiye'de çok az bulunan bir model. (hatta bir ara inceleme için sizlere getirmeyi planlamıştım ancak iletişimde geç kalınca konu askıda kalmıştı.)

Bu sorunu çözerseniz sizin çözeceğinize inanıyorum. Ofisinize de çok yakın oturuyorum. Mümkünse ve zamanınız olursa, birlikte cihaza bakma şansımız var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mail kutumda Minisforum diye bir arama yaptım ve sonuç yok.
Recep bey, şimdi kontrol ettim. Sen git tech yerine thec yaz gönder :D Şimdi tekrar mail attım kutunuz düşecektir. En kısa vakit sizlerle görüşmek üzere ilgi ve alakanız için cidden müteşekkirim. :)

Dip not: Mail size ulaşınca lütfen dönüş yapınız recep bey.