Mustckmk 9

Uzman
Elimde Mipo M46 Plus modelli saçma sapan bir cihaz var, internetten araştırabilirsiniz. Buna GSI ROM kurmam mümkün mü? Çünkü kendi yazılımı rezalet durumda, debloat dolu. En azından bana saf Android deneyimi sunabilirse, ikinci bir telefon yapmak istiyorum. Bu tarz no name cihazlara ROM kurulabilir mi veya bununla ilgili bir rehber var mı?

Cihazın Unisoc olduğunu gördüm. Öncelikle uygun loader bulup cihazı komple yedek almalısın. Akabinde bootloader kilidi exploit ile açılıyor bu chipsette (GitHub'da public). Ardından fastboot'tan GSI deneyebilirsin. Ama genelde Unisoc cihazlarda IMS düzgün initlenmiyor GSI ROM'larda. Root'la Magisk modülü kurman gerekebilir.

O işe hiç girmeyin derim. GSI ROM'un cihazınızda stabil çalışacağının garantisi yok. Aklınıza gelmeyecek özelliklerden feragat etmeniz gerekebilir. Wi-Fi, Bluetooth, sensörler, parlaklık, uyku/derin uyku, kamera veya batarya yönetiminde sorun çıkabilir; bazı durumlarda bunların bazıları ya da tamamı çalışmayabilir. Hatta cihaz hiç boot etmeyebilir.

Ayrıca elinizde çalışan Stock ROM ve gerektiğinde cihazı geri döndürebileceğiniz bir yöntem yoksa yanlış işlem sonucunda cihazı kurtarmak mümkün olmayabilir.