Merhaba. Bilgisayarım üzerinden televizyona kablosuz bağlanmak istiyorum ve bunun için Miracast kullanacağım. Fakat Miracast nedense çok kasıyor. Kullanmayı geçtim mouse 5 saniye falan sonra hareket ediyor ve çok görüntü bozuluyor. Farklı bir program ile telefona bağlandım sorun yok. Ve tarayıcı üzerinden bir site ile de televizyona bağlandım. Sorun yoktu. Ama Miracast dediğim gibi çok kasıyor. Ne yapabilirim?
İki cihaz arası mesafe, cihaz modelleri, etraftaki Wi-Fi sinyali yayan cihazlar gibi bir çok etken var hocam.
Fakat verebileceğim en iyi tavsiye bilgisayarı bağladığınızda ekran çözünürlüğünü kısmak ve televizyon ile bilgisayar arası çok mesafe koymamak. Temel çalışma mantığı kendi aralarında Wi-Fi ağı kurmak olduğu için aradaki iletişimin temiz olması önemli.
İki cihaz arası mesafe, cihaz modelleri, etraftaki Wi-Fi sinyali yayan cihazlar gibi birçok etken var hocam.
Fakat verebileceğim en iyi tavsiye bilgisayarı bağladığınızda ekran çözünürlüğünü kısmak ve televizyon ile bilgisayar arası çok mesafe koymamak. Temel çalışma mantığı kendi aralarında Wi-Fi ağı kurmak olduğu için aradaki iletişimin temiz olması önemli.
Açıkçası çözünürlük değiştirme dışında pek bir çözüm yöntemi aklıma gelmiyor. Eğer bilgisayarınız sorunu başka Miracast cihazlarında da yapıyorsa sorun bilgisayar kaynaklı olabilir. Ayrıca her iki cihazı 5GHz Wi-Fi ağında tutmak ve etraftaki Bluetoothlu cihazları kapatmakta işe yarayabilir. Yine de kesin garanti veremiyorum.
100 Mbps hız var. Ama tabletten veya telefondan televizyona bağlanınca çok akıcı. Zaten bilgisayarda Miracast eskiden kasmıyordum. Ve başka bir uygulama ile bilgisayarı telefona bağladım çok akıcıydı.
Açıkçası çözünürlük değiştirme dışında pek bir çözüm yöntemi aklıma gelmiyor. Eğer bilgisayarınız sorunu başka Miracast cihazlarında da yapıyorsa sorun bilgisayar kaynaklı olabilir. Ayrıca her iki cihazı 5GHz Wi-Fi ağında tutmak ve etraftaki Bluetooth'lu cihazları kapatmakta işe yarayabilir. Yine de kesin garanti veremiyorum.
100 Mbps hız var. Ama tabletten veya telefondan televizyona bağlanınca çok akıcı. Zaten bilgisayarda Miracast eskiden kasmıyordum. Ve başka bir uygulama ile bilgisayarı telefona bağladım çok akıcıydı.