Merhaba. Bilgisayarım üzerinden televizyona kablosuz bağlanmak istiyorum ve bunun için Miracast kullanacağım. Fakat Miracast nedense çok kasıyor. Kullanmayı geçtim mouse 5 saniye falan sonra hareket ediyor ve çok görüntü bozuluyor. Farklı bir program ile telefona bağlandım sorun yok. Ve tarayıcı üzerinden bir site ile de televizyona bağlandım. Sorun yoktu. Ama Miracast dediğim gibi çok kasıyor. Ne yapabilirim?
Detaylar
Kim cevapladı?SupraSonic
Uzman
İki cihaz arası mesafe, cihaz modelleri, etraftaki Wi-Fi sinyali yayan cihazlar gibi bir çok etken var hocam.
Fakat verebileceğim en iyi tavsiye bilgisayarı bağladığınızda ekran çözünürlüğünü kısmak ve televizyon ile bilgisayar arası çok mesafe koymamak. Temel çalışma mantığı kendi aralarında Wi-Fi ağı kurmak olduğu için aradaki iletişimin temiz olması önemli.
Fakat verebileceğim en iyi tavsiye bilgisayarı bağladığınızda ekran çözünürlüğünü kısmak ve televizyon ile bilgisayar arası çok mesafe koymamak. Temel çalışma mantığı kendi aralarında Wi-Fi ağı kurmak olduğu için aradaki iletişimin temiz olması önemli.
İki cihaz arası mesafe, cihaz modelleri, etraftaki Wi-Fi sinyali yayan cihazlar gibi birçok etken var hocam.
İki cihaz arası mesafe çok az ve modem de yakın. Çözünürlük ne kadar düşürsem de değişmiyor hocam.
SupraSonic
Uzman
Microsoft mağazasından https://apps.microsoft.com/detail/9WZDNCRFJBB1?hl=neutral&gl=TR&ocid=pdpshare bu uygulamayı indirip deneme şansınız var mı?İki cihaz arası mesafe çok az ve modem de yakın. Çözünürlük ne kadar düşürsem de değişmiyor hocam.
Açıkçası çözünürlük değiştirme dışında pek bir çözüm yöntemi aklıma gelmiyor. Eğer bilgisayarınız sorunu başka Miracast cihazlarında da yapıyorsa sorun bilgisayar kaynaklı olabilir. Ayrıca her iki cihazı 5GHz Wi-Fi ağında tutmak ve etraftaki Bluetoothlu cihazları kapatmakta işe yarayabilir. Yine de kesin garanti veremiyorum.
- Makaleler
- 5
Merhaba, Miracast kablolu aktarım kadar stabil değil. O kaliteyi asla yakalayamazsınız. İnternet hızınız nedir?
Merhaba, Miracast kablolu aktarım kadar stabil değil. O kaliteyi asla yakalayamazsınız. İnternet hızınız nedir?
100 Mbps hız var. Ama tabletten veya telefondan televizyona bağlanınca çok akıcı. Zaten bilgisayarda Miracast eskiden kasmıyordum. Ve başka bir uygulama ile bilgisayarı telefona bağladım çok akıcıydı.
Microsoft mağazasından https://apps.microsoft.com/detail/9WZDNCRFJBB1?hl=neutral&gl=TR&ocid=pdpshare bu uygulamayı indirip deneme şansınız var mı?
Açıkçası çözünürlük değiştirme dışında pek bir çözüm yöntemi aklıma gelmiyor. Eğer bilgisayarınız sorunu başka Miracast cihazlarında da yapıyorsa sorun bilgisayar kaynaklı olabilir. Ayrıca her iki cihazı 5GHz Wi-Fi ağında tutmak ve etraftaki Bluetooth'lu cihazları kapatmakta işe yarayabilir. Yine de kesin garanti veremiyorum.
Tamam hocam deneyim yazarım.
- Makaleler
- 5
Arkadaşın dediği gibi 5ghz ağında kullanın 2 cihaz da modemden uzak olmasın. Parazit olmasın.100 Mbps hız var. Ama tabletten veya telefondan televizyona bağlanınca çok akıcı. Zaten bilgisayarda Miracast eskiden kasmıyordum. Ve başka bir uygulama ile bilgisayarı telefona bağladım çok akıcıydı.
Tamam hocam deneyim yazarım.
Laptopta sorun olabilir hocam. Wi-Fi sürücülerini güncelleyin. Wi-Fi kartı kaliteli olmayabilir. Kablolu kullanma imkanınız varsa en stabil görüntüyü ondan alırsınız.
Hocam dediğimi uyguladınız mı?
@GTR Hocam yeni mesajlarım ilginç bir şekilde eski mesaja gidiyor. Son durum nedir?
Son düzenleme:
Zaten 5 GHz ve 2 cihaz da çok yakın.Parazit olacak bir durum da yokArkadaşın dediği gibi 5ghz ağında kullanın 2 cihaz da modemden uzak olmasın. Parazit olmasın.
Arkadaşın dediği gibi 5GHz ağında kullanın 2 cihaz da modemden uzak olmasın. Parazit olmasın.
Televizyon kaliteli mi? Kalitesiz bir televizyonda yaşamıştım bu sorunu.
İki televizyon var ikisini de 2020'de aldım biri Samsung biri LG. Ve tablet veya telefondan bağlayınca sorun olmuyor.
Arkadaşın dediği gibi 5GHz ağında kullanın 2 cihaz da modemden uzak olmasın. Parazit olmasın.
Laptopta sorun olabilir hocam. Wi-Fi sürücülerini güncelleyin. Wi-Fi kartı kaliteli olmayabilir. Kablolu kullanma imkanınız varsa en stabil görüntüyü ondan alırsınız.
Hocam dediğimi uyguladınız mı?
@GTR hocam yeni mesajlarım ilginç bir şekilde eski mesaja gidiyor. Son durum nedir?
Kablolu da aynı hocam denedim.
- Makaleler
- 5
O zaman sorun laptopta kesin olarak. Driverlar güncel mi?
Yeni konular
-
-
Elektronik Seçili Lenovo laptoplarda %5 indirim kampanyası
- Fırsat Ekibi
-
-
Batman'da bir çocuğun yaktığı karton, arabayı tutuşturdu
- Michael MYERS
-
-
-