befirat

Başarılı
HP laptop kullanıcısıyım.
  • İşletim sistemi Windows 10
  • Ekran kartı GTX 1050
  • İşlemci i7 7700HQ
  • RAM 16 GB.
Genellikle oyun oynamak için kullanırdım ama şu anda Roblox, Minecraft gibi oyunlarda bile zorla 20-30 FPS alıyorum ve laptop ekran kartını ve işlemciyi çok az kullanıyor. Gördüğüm neredeyse bütün yolları denedim (reset dışında) tamir araçları, sürücü güncellemeleri, DDU ile sürücü kaldırıp geri yükleme dün kurtarma menüsünden sıfırladım ama hala düzelmedi. Isınma problemi birazcık var ama oyunlara etki edecek kadar değil.

Üstadın şu rehberiyle eski sürücüyü yüklemeyi de deneyebilirsin. (kısa süreliğine bir çözüm olduğu söyleniyor genelde ama)

Hocam dediğiniz yöntemi deneyeceğim.

O zaman çare format değil o kadarına gerek yok. Sıfırlasan düzelir. Veya ekran kartını bir kontrol et.

Geçen gün sıfırladım ama sadece bilgisayar hızlandı oyunlar hala aynı kaldı ekran kartını da kontrol etmek derken içini açıp falan mı laptopun nasıl kontrol edeceğim.

Geçen gün sıfırladım ama sadece bilgisayar hızlandı oyunlar hala aynı kaldı ekran kartını da kontrol etmek derken içini açıp falan mı laptopun nasıl kontrol edeceğim.
Yazılımsal değil de donanımsal sıkıntı çıkmış olabilir mi? Ekran kartını ne zaman aldınız?

Birebir aynı özelliklere sahip laptopum var benim de ve SolidWorks 2023 programında mavi ekran almaya başlayınca ram yükselttim, termal macun yeniledim, format attım, windows 10 vardı windows 11 kurdum ama çözüm olmadı bunların hiçbiri. Bir tek Recep Bey'in bu videodaki rehberini uygulamayı denemedim ama deneyenler birkaç ay sorun yaşamamışlar driver ile alakalı sorunlarda. Bu rehber de çözüm olmazsa ben de planlı eskitme politikası olayına iyice inanmış olacağım.

Oyunların GTX 1050 kartı kullandığından eminsin değil mi? Oyun oynarken değerlere baktın mı Afterburner gibi bir yazılım ile? Mesela işlemci ve GPU frekansları ve sıcaklıkları ne durumda?

Hocam kurdum Afterburner 3 tane nasıl kullanılır videosu izledim ama yapamadım ayarlarını videodakiyle aynı yapmama rağmen.

Laptoplarda o sorun normal. Temizliğini bakımını falan yapın. Olmadı tamirciye götürün başınad bekleyin.

Temizliğini en son 1 yıl önce yaptırdım götürürüm tamirciye.