befirat

Başarılı
HP laptop kullanıcısıyım.
  • İşletim sistemi Windows 10
  • Ekran kartı GTX 1050
  • İşlemci i7 7700HQ
  • RAM 16 GB.
Genellikle oyun oynamak için kullanırdım ama şu anda Roblox, Minecraft gibi oyunlarda bile zorla 20-30 FPS alıyorum ve laptop ekran kartını ve işlemciyi çok az kullanıyor. Gördüğüm neredeyse bütün yolları denedim (reset dışında) tamir araçları, sürücü güncellemeleri, DDU ile sürücü kaldırıp geri yükleme dün kurtarma menüsünden sıfırladım ama hala düzelmedi. Isınma problemi birazcık var ama oyunlara etki edecek kadar değil.

• İşletim sistemi Windows 10.
  • Ekran kartı GTX 1050.
  • İşlemci i7 7700HQ.
  • RAM 16 GB.
Genellikle oyun oynamak için kullanırdım ama şu anda Roblox, Minecraft gibi oyunlarda bile zorla 20-30 FPS alıyorum ve laptop ekran kartını ve işlemciyi çok az kullanıyor. Gördüğüm neredeyse bütün yolları denedim (reset dışında) tamir araçları, sürücü güncellemeleri, DDU ile sürücü kaldırıp geri yükleme dün kurtarma menüsünden sıfırladım ama hala düzelmedi. Isınma problemi birazcık var ama oyunlara etki edecek kadar değil.

GTX 1050 iyi ekran kartı degil bende kullandım onu son güncellemeleri hatalara sebep oluyor benim ekran kartın fanı birden bozulmuştu her oyun oynadıgımda ya kasıyordu ya da kendini kapatıyordu ekran kartı.

Afterburner kurup bakacağım hocam. Şu anda Görev Yöneticisi'nden baktım GTX 1050 kullanıyor ama az kullanıyor.

Oyunların GTX 1050 kartı kullandığından eminsin değil mi? Oyun oynarken değerlere baktın mı Afterburner gibi bir yazılım ile? Mesela işlemci ve GPU frekansları ve sıcaklıkları ne durumda?

GTX 1050 iyi ekran kartı degil bende kullandım onu son güncellemeleri hatalara sebep oluyor benim ekran kartın fanı birden bozulmuştu her oyun oynadıgımda ya kasıyordu ya da kendini kapatıyordu ekran kartı.

Hocam zaten en son gelen 3 tane sürücü güncellemesinden sonra oldu kasmalar. Sürücüyü güncellemiştim ve aynı gün Windows güncellemesi gelmişti onu da yapmıştım güncellemeyle kasmalar başladı sonra tekrar güncelleme gelince güncellemeyi temiz kurulum ile yaptım kasmalar daha da arttı.

Son düzenleme:
  • İşletim sistemi Windows 10
  • Ekran kartı GTX 1050
  • İşlemci i7 7700HQ
  • RAM 16 GB.
Yanlışlıkla GTX 1050'yi devre dışı bırakmış olabilir misin?

Görüntü bağdaştırıcıları kısmından sağ tık yap eğer devre dışı bırak seçeneği var ise ekran kartı aktiftir.

1712571084065.webp

Hocam ne yazık ki devre dışı bırak var.

İ7-7700HQ ve Gtx 1050 kombinasyonu nice uygulamaları bile hâlâ çalıştırıyor ve önceden çalıştırıyordu. (4-5 ay öncesine SolidWorks 2023'ü bile). Ama şu an güncelleştirmeler sonrası sıkıntı yaşamana şaşırmam açıkçası. SolidWorks 2023 programı, şu zamanlarda 1-2 dk açık kaldıktan sonra mavi ekran veriyor ve sorunu dump dosyasından baktığımda sorunun ekran kartı olduğunu raporlamıştı. Ben yine de oyunları çalıştırma konusunda hâlâ iyi performans vereceğini düşünüyorum. Bence de buradaki cevaplara katılarak bir aktiflik veya pil ile ilgili gelişmiş ayarlara bakın derim.