Misafir çocuklarından bilgisayarınızı nasıl koruyorsunuz?

Hiçbir zaman bilgisayarıma çökmeye çalışan bir misafir çocuğu olmadı. Evi dağıtan, altını üstüne getiren oldu ama artık nedense küçük çocuklar bilgisayarlara pek ilgili değil. Ellerinde tablet/telefon oluyor genellikle. Daha çok ben çocukken milletin bilgisayarına çökendim. Ama çok şükür hiç kimsenin bilgisayarına bir zarar vermedim, hep aşırı dikkatliydim. Hatta tam tersi bazen büyük kuzenimin bilgisayarında temizlik falan yapıyordum hızlanması için :D

Bende Direkt Linux yüklü, kullanabiliyorsa buyursun. :D
Yine de Linux'un otomatik olarak masaüstü ortamı açmamalı, direkt TTY ile başlamalı :)

Eğer şunlar gibi bir masaüstün varsa ve bilgisayar açılır açılmaz grafik arayüz geliyorsa o zaman çocuk yine gider internette takılır, bilgisayarında oyun varsa oynamaya çalışır:

Screenshot (2025-03-27 01).webp

O yüzden bilgisayar açıldığında şöyle bir ekran geliyor olmalı:

20250331_220709.webp

Böyle bir ekran geliyorsa misafir çocuğu açabiliyorsa açsın bilgisayarı :)

Bende Direkt Linux yüklü, kullanabiliyorsa buyursun. :D
Direct'in D'sini buyuk yazmissin. Bende bu nasil dagitim ki diye arayip duruyorum. ChatGPT ve Copilot bilmiyormus. Gittim en cok kullanilan Linux listesine falan bakiyorum "Direkt Linux" ya da "Direct Linux" ne diye. 15 dakika aradiktan sonra jeton dustu. 🤣🤣

Direct'in D'sini buyuk yazmissin. Bende bu nasil dagitim ki diye arayip duruyorum. ChatGPT ve Copilot bilmiyormus. Gittim en cok kullanilan Linux listesine falan bakiyorum "Direkt Linux" ya da "Direct Linux" ne diye. 15 dakika aradiktan sonra jeton dustu. 🤣🤣
Hocam kahkaha attım vallahi. :D Direkt'in d'sini de niye büyük yazmışsam artık.
Yine de Linux'un otomatik olarak masaüstü ortamı açmamalı, direkt TTY ile başlamalı :)

Eğer şunlar gibi bir masaüstün varsa ve bilgisayar açılır açılmaz grafik arayüz geliyorsa o zaman çocuk yine gider internette takılır, bilgisayarında oyun varsa oynamaya çalışır:

Eki Görüntüle 136687

O yüzden bilgisayar açıldığında şöyle bir ekran geliyor olmalı:

Eki Görüntüle 136688

Böyle bir ekran geliyorsa misafir çocuğu açabiliyorsa açsın bilgisayarı :)
Ben GNOME kullanıyorum hocam, masaüstünde ikon falan da yok, sol üste şans eseri basmazsa yırttık. :D

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt