Misli ile değişim kararı verilen laptoptaki kişisel veriler talep edilebilir mi?

shiedae3

Başarılı
Yakın zamanda bozulan laptopumun misliyle değişim kararı çıktı.

Değişim sağlanacak ancak bozulan laptopumda eski arkadaşlarımla olan videolarım vardı ve eminim SSD çalışır durumda.

THH'ye bu durum nasıl açıklanabilir?
SSD'deki videolara nasıl erişim sağlanabilir?

(Laptopu onlara teslim etme kararı bulunduğundan dolayı tamir ettirip bilgileri kurtarma yetkim yok.)

Niye format atıp vermedin ki? Önlem olarak öyle vermen lazımdı.

THH'nin verdiği "misli ile değişim" kararı, cihazın fiziksel donanımını kapsar, içindeki verileri değil. değişimi yapacak olan satıcı firmaya veya yetkili servise açıklaman gerekiyor. THH kararını vermiş ve hukuki olarak donanım kısmını halletmiştir; kararın uygulanması seninle firma arasındadır. Eğer firma verilerini almana engel olursa, THH kararını icraya koyarken icra müdürlüğüne "eski cihazın içindeki kişisel verilerin yedeklenerek yeni cihazla teslim edilmesi şartıyla" şeklinde bir şerh düşebilirsin. Ancak genelde iş bu noktaya varmadan teknik servis ile çözülür. Rica eder isen yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum.

Niye format atıp vermedin ki? Önlem olarak öyle vermen lazımdı.

Daha verilmedi hocam elimde cihaz ki zaten verileri kurtarmak istiyorum derdim onların görüp görmemesi değil.

@Celik2TR, dediğiniz mantıklıymış ancak halen laptop önerisi yapmayan Trendyol (dsm grup) teknik servise laptopu gönderip SSD klonlama yaptıracak mı? Emin değilim.

Hocam bence cihazın altında garanti bandı/etiketi varsa sakın kendiniz açıp riske girmeyin. Cihaza yetkisiz müdahale diyerek elinizdeki THH kararını bile geçersiz kılmaya çalışabilirler, haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz.

En temiz ve net yol firmayı telefonla arayıp durumu açıkça görüşmek. Cihazın içinde önemli kişisel verilerinizin olduğunu ve bunların size yeni cihaz ile birlikte teslim edilmesi gerektiğini söyleyin.

Eğer telefonda yokuşa sürerlerse veya 'biz o topa girmeyiz' derlerse hiç onlarla tartışarak zaman kaybetmeyin. Elinizdeki misliyle değişim kararını doğrudan icraya verin. İcra takibini başlatırken icra müdürlüğüne durumu izah edip dosyaya, 'eski cihazın içerisindeki kişisel verilerin tarafıma yedeklenerek/kurtarılarak yeni cihaz ile birlikte teslim edilmesi şartıyla' şeklinde bir şerh/not düşürtün. O zaman paşa paşa o verileri kurtarmanın bir yolunu bulmak zorunda kalırlar.

@Celik2TR, hocam ayrıca içinde benim kendim satın almış olduğum 8 GB RAM var onu da talep edeceğim ben açma riskine asla girmem küçük bir söz versem ellerine direkt sıyrılmaya çalışırlar.

Sırf bu yüzden RAM'i kendim çıkarmıyorum kullanıcı müdahale etmiş demesinler diye.

İcra takibini başlatabilmek için verecekleri laptopla ilgili uyuşmazlık olması gerekiyor diye biliyorum hocam yanlış mıyım? Verdikleri laptop iyiyse böyle bir başvuruda bulunamam diye biliyorum.

Cihaz sizde ise cihazın içinden SSD alın bir teknik servis yedeklesin. Zaten değişim çıkmış.

Yedekletebileceğim M.2 destekli cihaz yok buluta yedeklesin derseniz de yukarıda bahsettiğim gibi ürüne dokunursam herhangi bir şekilde itirazda bulunma riskleri var.

1 senedir sonuçlanmasını beklettiler hocam amacım uyuzluk değil beni anlamanızı bekliyorum .

Cihaz neydi ? Marka, modeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…