seeraddar

Yetkin
Gözlerimden biri 0.5, diğeri 0.25 miyoptu sanırım. Geçen yıl böyleydi. Bu yıl çok fazla telefona ve tablete baktım. Günde saatlerce, 10 saate yakın ekrana bakıyordum. Geri kalan vakitte de sürekli çok yakına bakıyordum; ders çalıştığımdan dolayı.

Şu an fark ettim ki uzağı eskisi gibi göremiyorum. Eskiden gözlüksüz görebildiğim yerleri şu an gözlükle bile göremez hâle geldim. Bir de şu an ağır bir hastayım. Artık soğuk algınlığı mı denir bilmiyorum ama her gün iğne vuruyorum, doktor tavsiyesiyle. Acaba bununla alakalı olabilir mi? Çünkü gözlüksüz görebildiğim yerleri, gözlükle görememeye başladım.

Ayrıca ben gözlüğü taktığım zaman her şeyi net görebiliyordum. Şu an gözlüğü taktığımda da net değil. Mesela şu an kitaplığıma bakıyorum; kitaplıktaki kitapların isimlerini okuyamıyorum. Eskiden okuyabiliyordum. Sizden doktorluk bir şey beklemiyorum, yakın zamanda gideceğim doktora. Sadece bu durumu yaşamış olan biri var mıdır diye soruyorum.

Gözlerimden biri 0.5, diğeri 0.25 miyoptu sanırım. Geçen yıl böyleydi. Bu yıl çok fazla telefona ve tablete baktım. Günde saatlerce, 10 saate yakın ekrana bakıyordum. Geri kalan vakitte de sürekli çok yakına bakıyordum; ders çalıştığımdan dolayı.

Şu an fark ettim ki uzağı eskisi gibi göremiyorum. Eskiden gözlüksüz görebildiğim yerleri şu an gözlükle bile göremez hâle geldim. Bir de şu an ağır bir hastayım. Artık soğuk algınlığı mı denir bilmiyorum ama her gün iğne vuruyorum, doktor tavsiyesiyle. Acaba bununla alakalı olabilir mi? Çünkü gözlüksüz görebildiğim yerleri, gözlükle görememeye başladım.

Ayrıca ben gözlüğü taktığım zaman her şeyi net görebiliyordum. Şu an gözlüğü taktığımda da net değil. Mesela şu an kitaplığıma bakıyorum; kitaplıktaki kitapların isimlerini okuyamıyorum. Eskiden okuyabiliyordum. Sizden doktorluk bir şey beklemiyorum, yakın zamanda gideceğim doktora. Sadece bu durumu yaşamış olan biri var mıdır diye soruyorum.
Sol 3.50 miyop, sağ 3.75 miyop (benim). En yakın zamanda göz doktorunuza oradan da yeni gözlüğünüzü almaya gidin. :)

Bende bunla aynı problemi yaşamıştım lakin okuyamıyorum diyemeyeceğim. 4-5 yıllık -1.25'lik- gözlükle daha zor görmeye başlamıştım ama seninki kadar değil. Hastasın ondan kaynaklandığını düşünüyor olabilirsin ama bazen öyle denk gelmeler de olabiliyor. Yani sadece tesadüftür hastalığınla ilgili değildir diye düşünüyorum.

Hocam lazer yapacak mısınız siz? Resit olunca yani 8 ay sonra yapma düsüncem var.
Onlara doktorlar bakıp edip karar veriyor diye hatırlıyorum bu arada. Her zaman olumsuz bir ihtimal var çünkü ona göre kontrol ediyorlar işlem ne kadar başarılı gerçekleşir diye. Öyle duymuştum ben.

Hocam lazer yapacak mısınız siz? Resit olunca yani 8 ay sonra yapma düsüncem var.
O kadarcık derece için lazer yaptırırsan parana yazık olur bence. Ben 3,5 miyop+2 küsür astigmat varken yaptırmıştım. Ayrıca reşitlik değil, gelişimin durunca lazer olman doğru olan, yani göz numaran 18 yaşını doldurdun diye duracak değil 23-25 yaşına kadar yolu var daha bekle biraz derim.

Düşünmüyorum. Hele ki sizin seviyenizde hiç mi hiç düşünmem.

Neden hocam? Bana doktor gozluk kullanmama gerek olmadıgını, ileride cizdirmemi söylemisti.

O kadarcık derece için lazer yaptırırsan parana yazık olur bence. Ben 3,5 miyop+2 küsur astigmat varken yaptırmıştım. Ayrıca reşitlik değil, gelişimin durunca lazer olman doğru olan, yani göz numaran 18 yaşını doldurdun diye duracak değil 23-25 yaşına kadar yolu var daha bekle biraz derim.

Cok rahatsız ediyor beni. Gecen bir kadın arkadasımı gordum ama emin olamayınca, beni sapık sanmasın diye basımı cevirdim. Yanıma gelıp 'beni tanımadın mı diye' soruyor. 2 gun zorbalandık.🤣

Neden hocam? Bana doktor gozluk kullanmama gerek olmadıgını, ileride cizdirmemi söylemisti.

Cok rahatsız ediyor beni. Gecen bir kadın arkadasımı gordum ama emin olamayınca, beni sapık sanmasın diye basımı cevirdim. Yanıma gelıp 'beni tanımadın mı diye' soruyor. 2 gun zorbalandık.🤣
Zorunda olmadıkça risk almayı sevmem. Ayrıca gözlük taktığınız için sizi zorbalayan arkadaşlarınız varsa o arkadaşlığı sorgulamanızı öneririm. Samimiyetinize göre takılanlar olabilir tabii. Fakat bu durum sizi gücendirecek seviyedeyse o arkadaşlığı cidden sorgulayın.

Yok be, kim niye zorbalasın. Diğer mesajıma bakarak söylediyseniz, bu o tür bir zorbalama değil; daha nasıl desem, yakın arkadaşlar arasında olan bir şey. Rahatsız oldugum falan yok.
Lens muhabbeti neden hiç dönmedi? Normalde lensler de takılmıyor mu miyoplar için?

Ben gözlükten lense geçmeyi düşünüyorum tekrar kontrole gideyim soracağım. Doktor bana söylemişti "lense geçmek ister misin?" diye ama ben çoban gibi hiç sorgulamadan "hayır" demiştim :(