inters0

Uzman
Merhaba, yurt dışındayım ve doktora şu an gitmem zor. Ondan ötürü forumda belki bu durumu yaşamış olanlara veya birkaç gördüğüm sağlıkçı arkadaşlara danışmak istedim.

Bugün kaldırımdan yürürken ayağımdaki bottan dolayı buzu çok dert etmedim ama bir anda dengemi kaybedip arkaya doğru düştüm. Düşüşüm bir anda olduğundan net hatırlamıyorum ama sanırım dümdüz kaba ete doğru değil biraz daha yukarı doğru (bel, kalça, kemer hizası veya biraz altı) gibiydi. Düştüğümde o an bir 20 saniye kalkamadım sonra arkadaşımın yardımıyla kalkıp yavaş yavaş yürümeye başladım.

Şu anda hafiften genel bir ağrı var. Yürümemde bir problem yok gibi. Hafiften ağrıyor o kadar. Eğilip kalkarken biraz zorlanabiliyorim, hafif bir ağrı olabiliyor. Fakat sert bir zemine oturup ayaklarımı önüme alıp geriye doğru hafiften kendimi verince (belime doğru ağırlığı verince) bir anda kuyruk sokumu ile kemer hizası bölgesel olarak acayip ağrıyor ve batıyor.

Sizce bunda korkulacak bir şey var mı? Ne yapmam lazım, neyin faydası olur? Kırık/çıkık/çatlak veya sadece zedelenme olup olmadığı ayirt edilir mi? Korkum ilerleyen günlerde artması veya uzun vadede bir ağrının veya kalıcı hasarın oluşması. Bazı yerlerde yamulmadan dolayı problemler yaşayanları duydum. Tecrübesi olan varsa detaylıca anlatirsa sevinirim 🙏

İlerleyen günlerde ağrıya sebep olan hareketleri yapma, beslenmene ve suyuna dikkat et. Eğer ağrı şiddetlenirse, bölgede etin morarması hariç anormal bir renk değişimi gözlersen doktora görün. Şu an için genel kıçın üzerine düşme semptomları hariç bir şey yok gibi.

Edit: Doktor değilim, kıçımın üzerine daha önce düştüm.

Seyahat sigortan yok muydu? Yurt dışına çıkarken şundan yaptırın arkadaşlar.
Turistik sebepler hariç o olmadan çıkamıyorsun zaten vize başvurusunda istiyorlar da o da belli bir kısmını karşılar yine biraz ödersin.

Benim sigortam aile hekiminin tamamını, uzman doktorun yüzde 85’ini ya da patolojinin, MR ve Röntgenin tamamını ödüyor mesela. Başka bir arkadaşım ayağını kırdı 2800 dolar harcama yaptı 180 dolarını karşıladılar, değişir.

Benim sigortam aile hekiminin tamamını, uzman doktorun yüzde 85’ini ya da patolojinin, MR ve Röntgenin tamamını ödüyor mesela. Başka bir arkadaşım ayağını kırdı 2800 dolar harcama yaptı 180 dolarını karşıladılar, değişir.
Doğru düzgün yerlerden yapmak lazım, saçma sapan firmalara verilince öyle oluyor maalesef.

Eski kız arkadaşım bilindik bir firmadan yaptırmıştı Amerika seyahati öncesinde. Kolunu çatlattı o seyahatte ve 5000 dolarlık faturanın sadece 500 dolarını ödedi o da transit bedeliydi.

O bölge en zor iglesen yerler. Şu an icin sorun yok gibi gozukuyor ama ayagini kendine dogru cekince batma olayi sanirim sinirlerini zedelemissin. Bu durumda en yakin zamanda gitmeni öneririm ne olur ne olmaz. Kuyruk sokumuna 16-17 yil once saglam bir tekme yemistim hala arada bir ağrıyor. Dokununca da agriyor. Doktora soyluyorum adamin umurunda degil. Sanirim yapabilecekleri bir şey olmadigi icin hiç umurlarinda degil.

Kalça kırığı çok ciddidir, çatlağı da öyle. Hani kalkıp 20 saniyede yürüyemezsin.

Doku ve kas zedelenmesi olabilir, en kısa sürede ödem toplamadan doktora gitmen lazım. Seyahat sigortan yok muydu? Yurt dışına çıkarken şundan yaptırın arkadaşlar.

Sigortam var aslında o açıdan bir problem yok ama yurt dışında bu hastane süreçleri çok karışık ve genelde uğraştırıcı oluyor. Kırık veya çatlak yok dememiz doğru olur mu, şu an gündelik işlerimi hafif ağrıyla devam ettirebiliyorum.

İlerleyen günlerde ağrıya sebep olan hareketleri yapma, beslenmene ve suyuna dikkat et. Eğer ağrı şiddetlenirse, bölgede etin morarması hariç anormal bir renk değişimi gözlersen doktora görün. Şu an için genel kıçın üzerine düşme semptomları hariç bir şey yok gibi.

Edit: Doktor değilim, kıçımın üzerine daha önce düştüm.

Geçmiş olsun hocam size de. Benimki gibi mi düştünüz? Ağrıyan bölge vs benzer mi? Veya ne kadar sürede iyileşti?

O bölge en zor iglesen yerler. Şu an icin sorun yok gibi gozukuyor ama ayagini kendine dogru cekince batma olayi sanirim sinirlerini zedelemissin. Bu durumda en yakin zamanda gitmeni öneririm ne olur ne olmaz. Kuyruk sokumuna 16-17 yil once saglam bir tekme yemistim hala arada bir ağrıyor. Dokununca da agriyor. Doktora soyluyorum adamin umurunda degil. Sanirim yapabilecekleri bir şey olmadigi icin hiç umurlarinda degil.

Kuyruk sokumu (en alttaki ve enn uçtaki, kaba etin oradaki çıkıntı diye biliyorum) dokunduğumda ya da baskida bir ağrı yok gibi. Ağrıyan bölge daha çok kemer hizası ve kuyruk sokumuyla arasında kalan bölge. Veya farklı bir deyişle kalçamızın orada iki tane sağda ve solda olmak üzere çıkıntı var, onun hizasındaki bölge. Ağrı en uca/kuyruk sokumuna kadar gitmiyor gibi.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun hocam sizede. Benim ki gibimi düştünüz? Ağrıyan bölge vs benzermi? Veya ne kadar sürede iyileşti?
Valla seneler önce oldu ve benzer bir ağrı çektim birkaç hafta kadar yavaş yavaş geçti. Zaten öyle bir yer ki hastaneye de gitsen alçıya almayacaklar

Valla seneler önce oldu ve benzer bir ağrı çektim birkaç hafta kadar yavaş yavaş geçti. Zaten öyle bir yer ki hastaneye de gitsen alçıya almayacaklar
Evet maalesef

İnternett ciddi durumu olanlar, genel dokunamiyorum dokununca veya en ufak baskıda aşırı ağrıyor şeklinde yazmışlar. Bende öyle bir durum yok gibi. Kendimi geriye verip kuyruk sokumuna baskı uygulandığında bile daha çok bele doğru ağrı vuruyor. Ondan sormak istedim.