Gözlerimden biri 0.5, diğeri 0.25 miyoptu sanırım. Geçen yıl böyleydi. Bu yıl çok fazla telefona ve tablete baktım. Günde saatlerce, 10 saate yakın ekrana bakıyordum. Geri kalan vakitte de sürekli çok yakına bakıyordum; ders çalıştığımdan dolayı.

Şu an fark ettim ki uzağı eskisi gibi göremiyorum. Eskiden gözlüksüz görebildiğim yerleri şu an gözlükle bile göremez hâle geldim. Bir de şu an ağır bir hastayım. Artık soğuk algınlığı mı denir bilmiyorum ama her gün iğne vuruyorum, doktor tavsiyesiyle. Acaba bununla alakalı olabilir mi? Çünkü gözlüksüz görebildiğim yerleri, gözlükle görememeye başladım.

Ayrıca ben gözlüğü taktığım zaman her şeyi net görebiliyordum. Şu an gözlüğü taktığımda da net değil. Mesela şu an kitaplığıma bakıyorum; kitaplıktaki kitapların isimlerini okuyamıyorum. Eskiden okuyabiliyordum. Sizden doktorluk bir şey beklemiyorum, yakın zamanda gideceğim doktora. Sadece bu durumu yaşamış olan biri var mıdır diye soruyorum.
Bu kadar düşük bir miyop için lazer yaptırmak, paranızı çöpe atmakla aynı şey. Benim her iki gözümde de yaklaşık -5,30 derece var, reşit olmayı bekliyorum.

Gözlerimden biri 0.5, diğeri 0.25 miyoptu sanırım. Geçen yıl böyleydi. Bu yıl çok fazla telefona ve tablete baktım. Günde saatlerce, 10 saate yakın ekrana bakıyordum. Geri kalan vakitte de sürekli çok yakına bakıyordum; ders çalıştığımdan dolayı.

Şu an fark ettim ki uzağı eskisi gibi göremiyorum. Eskiden gözlüksüz görebildiğim yerleri şu an gözlükle bile göremez hâle geldim. Bir de şu an ağır bir hastayım. Artık soğuk algınlığı mı denir bilmiyorum ama her gün iğne vuruyorum, doktor tavsiyesiyle. Acaba bununla alakalı olabilir mi? Çünkü gözlüksüz görebildiğim yerleri, gözlükle görememeye başladım.

Ayrıca ben gözlüğü taktığım zaman her şeyi net görebiliyordum. Şu an gözlüğü taktığımda da net değil. Mesela şu ankitaplığıma bakıyorum; kitaplıktaki kitapların isimlerini okuyamıyorum. Eskiden okuyabiliyordum. Sizden doktorluk bir şey beklemiyorum, yakın zamanda gideceğim doktora. Sadece bu durumu yaşamış olan biri var mıdır diye soruyorum.

Ortalama 20 yaşına kadar bakmadanda yavaşça artar zaten ama azdır bu ama siz bayağı hızlandırmışsınız hocam kesinlikle artmıştır.

Ayrıca ben gözlüğü taktığım zaman her şeyi net görebiliyordum. Şu an gözlüğü taktığımda da net değil. Mesela şu an kitaplığıma bakıyorum; kitaplıktaki kitapların isimlerini okuyamıyorum. Eskiden okuyabiliyordum. Sizden doktorluk bir şey beklemiyorum, yakın zamanda gideceğim doktora. Sadece bu durumu yaşamış olan biri var mıdır diye soruyorum.
Astigmatizma da gelişebiliyor miyopinin yanında. Dediklerinize göre muhtemelen artış var. Göz Polikliniğine görünün gitmediyseniz.

Gözlüğü sürekli takacaksınız hocam yoksa o numara sürekli artar. Ben takmadım mesela o yüzden numaraları arttı full. Uzak ta var yakın da var astigmat ta var olmayan bozukluk yok bende. :D