Makaleler
14
MLD'nin M520 modeli e-vektron sitesinde yerini almış.
500 GB ve 1 TB modelleri var aktif olarak.

KapasiteOkuma HızıBağlantı TipiYazma HızıKalınlıkCache BellekUyumlu Sistemler
500 GB5000 MB/sM.2 2280 PCIe Gen 4.0 x42500 MB/s0,8 mm256 MBPC
KapasiteOkuma HızıBağlantı TipiYazma HızıKalınlıkCache BellekUyumlu Sistemler
1 TB5000 MB/sM.2 2280 PCIe Gen 4.0 x42500 MB/s0,8 mm256 MBPC

Ürün koduna bakarsak SSD'de Phison E16 kontrolcü yer alıyor:

1789899923413.webp

Phison E16 yer aldığına göre haliyle DRAM de mevcut demek. Ki kendileri de belirtmiş görsellerde ancak yazılan bilgi ne kadar doğru bilemiyorum. Her iki modele de 256 MB yazılmış. SSD'lerde genelde kapasiteyle paralel olarak DRAM koyuluyor. Mesela 1 TB kapasitede 1 GB gibi. Buradadaki değerler eğe doğruysa düşük kalmış. Belki çip krizindendir, bilemiyorum.

Okuma hızı zaten kontrolcü standartlarında ancak yazma hızı 2500 MB/sn, Gen4 bir disk için düşük. Testlerde görmek lazım tabii. Bir kısıtlama yapılmadıysa Phison E16 bundan daha yüksek okuma hızı sunabilecek bir kontrolcü. Testlerde daha yüksek çıkabilir yani.

NAND olarak sitedeki görsellerde TLC olarak belirtilmiş. Marka, model henüz belirsiz. İnceleme görmek lazım.

Henüz bir inceleme yok. İlerleyen süreçte güncelleriz.

Güncelleme:

Hepsiburada'da satışta varmış:

Hatırladığım kadarıyla MLD SSD ürünlerin yorumları pek iyi değil diye biliyorum. Yeni ürünleri böyle olacaksa yorumum ona idi.
Marka olarak çok tavsiye etmiyorum şahsen. Kendilerine ait bir resmi siteleri olmaması, Firmware ve yazılım desteğinin bulunmaması ve önceki M300/M500 modellerinde vadedilen değerlere ulaşaması gibi eksileri var. Ek olarak garanti süreci de benim açımdan soru işareti. Mesela M700'ün 5 sene üretici garantisi var ancak üreticiye nasıl ulaşacaksın onu bilmiyorum. Destekleri nasıl, ondan emin değilim.

Bana göre tek artıları kontrolcü tarafında Phison ile ilerlemeleri. Samsung, WD gibi kendi donanımını kendisi üreten devlerle beraber Phison da kontrolcü noktasında en iyilerden birisi.

M520'ye de gelirsek, yine donanımsal olarak güzel, Hepsiburada'daki fiyatı da güzel açıkçası. Ama konuda bahsettiğim düşük DRAM kapasitesi ve düşük yazma hızı soru işareti. Eğer yazıldığı gibiyse eksi bunlar.