armione

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Kendi bilgisayar kasamı memleketimden üniversite okuduğum şehre MNG Kargo aracılığıyla gönderdim ancak kargo geldiğinde dıştan herhangi bir hasar görünmüyordu. Kutuyu açtığımda ise cam panelin tamamen kırılmış olduğunu ve cam parçalarının anakart dahil tüm bilgisayar bileşenlerinin üzerine döküldüğünü fark ettim. Kargoyu verirken özellikle kırılabilir olduğunu belirtmiştim ancak kutunun üzerinde böyle bir ibare yoktu.

Şu an bilgisayarı test etmeye çekiniyorum çünkü daha fazla hasar meydana gelirse sorumluluk bana kalabilir. Durumu video olarak belgeledim, fotoğraflar çektim ve kargo şubesine gidip hasar tespit tutanağı düzenleteceğim. Bu aşamadan sonra nasıl ilerlemem gerektiği konusunda tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Kargo firması bu hasarı karşılamazsa, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmayı düşünüyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!

Videolar:

Son düzenleyen: Moderatör:
Teslim alırken tutanak tutmadığınız için pek şansınız olduğunu düşünmüyorum açıkçası ama kamera kayıtları varsa işinize yarayabilir.
Recep abi teslim edildiği vakitte okuldaydım, ev arkadaşıma teslim almasını söyledim... Eve şimdi geldim paketi açtım bir baktım tuz-buz olmuş tüm kasa ve anakart.

Sigorta yaptırmış miydiniz? O tarz bir mevzu var, kasa içerisindeki her seyi ve kasanin kendisini sigortalatiyorsunuz ve fiyatlarını marka modelini yaziyorsunuz. Ben PTT'yle o şekilde bir şey yapmıştım.

Teslim alırken tutanak tutmadığınız için pek şansınız olduğunu düşünmüyorum açıkçası ama kamera kayıtları varsa işinize yarayabilir.

Recep Baltaş'ın'da dediği gibi, alırken tutturamadığınız için pek bir şansı yok, ve ayrıyeten hocam kargoyu video ile çekip açmadınız, o olsaydı emin olun işinize yarardı, derler ki şimdi, sizin yapmadığınız ne malum, tabii saçma gelecektir ama der yani.

Kargo teslim alırken, paketi açarken kuryeyi bekletmen ve hasar varsa tutanak tutturman gerekir. Yapılacak pek bir şey olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun.

Sigorta yaptırmış miydiniz? O tarz bir mevzu var, kasa içerisindeki her seyi ve kasanin kendisini sigortalatiyorsunuz ve fiyatlarını marka modelini yaziyorsunuz. Ben PTT'yle o şekilde bir şey yapmıştım.
Maalesef sigorta yaptırmadım hocam. Akşamına memleketten İstanbul'a uçağım olduğu için alelacele MNG'ye teslim ettim...
Recep Baltaş'ın'da dediği gibi, alırken tutturamadığınız için pek bir şansı yok, ve ayrıyeten hocam kargoyu video ile çekip açmadınız, o olsaydı emin olun işinize yarardı, derler ki şimdi, sizin yapmadığınız ne malum, tabii saçma gelecektir ama der yani.
Hocam her şeyi geçtim kargoda "Kırılabilir" ibaresi bile yok... Öğrenciyim hemen hemen tek mal varlığım olan şeye neden kasten zarar vereyim ki... Umarım yardımcı olurlar.

Geçmiş olsun. Video kaydının da hukuki bir değeri olduğunu düşünmüyorum. Belki açtınız sonra paketleyip video çektiniz? Firma yardımcı olsa dahi müşteri memnuniyeti adına olabilir, zorunluluktan değil. Düzgünce temizleyip sistemde hasar olmaması umuduyla test etmenizi öneririm.

Selam. Birazdan özelden yazacağım, benimle gönderi takip kodunu paylaşır mısın? İlgili şube belki kargonu dağıtıma çıkartmadan önce hasar tutanağı tutmuş olabilir. Böyle bir durumda belki birkaç çözüm bulunabilir. Kargo hakkında toplumda çok şey yanlış biliniyor. Kapıda tutanak tutulmaz, dağıtım öncesi tutulur. Kapıdayken hasarı göstermek bir şey ifade etmez, göndericiye iade edilir ve para iadesi yapılır. Şirket sadece taşıyor, taşırken oluşan hasarların takibini de personel tabii ki yapmak zorunda.