Cipher10101
Uzman
Bayadır Brave kullanıyorum, tasarımından hoşlanmamaya başladım. Siz hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz?
Anladım hocam, deneme amaçlı Chrome'a geçtim, site 7 saniyede yüklendi. Sonra kapat aç yaptım, bu konuyu açması 6 saniye sürdü. Benim Firefox'tan daha yavaş. Sebebini bilmiyorum ama şu an bende böyle. İsterseniz video kaydı alabilirim.
UI iyi değil ya. Chrome bile UI konusunda daha iyi.Var Firefox kullanıyorum çok memnunum eklenti kurmayada izin veriyor.
Firefox mobil uygulamasında versiyon 79'dan beri GeckoView kullanılıyor, bahsettiğiniz "Android System WebView" ile bağı yok. Özetle, takribi olarak 6 yıldır Firefox kendi GeckoView altyapısını kullanıyor. Keza bundan önce de WebView kullanmıyordu, Gecko kullanıyordu; yenilendikten sonra GeckoView adını aldı.Hayır Firefox ve Firefox tabanlı tarayıcılar Android'in doğasına aykırı. Ayrıca çoook yavaşlar.
Mozilla'nın kendine ait bir WebView App'i bile yok. Hâl böyle olunca siz cihazdan Android System WebView'i silemediğiniz için cihaz aslında aynı anda iki tarayıcı çalıştırıyormuş gibi oluyor.
Çünkü Android System WebView arka planda direkt olarak Chrome ile bağlantılı.
Bilgisayarınızda Firefox kullanıyorsanız (kullanmıyorsanız da kullanmanızı tavsiye ederim), Firefox mobil uygulaması ile gayet güzel bir ikili oluyor.
Firefox mobil uygulamasında versiyon 79'dan beri GeckoView kullanılıyor, bahsettiğiniz "Android System WebView" ile bağı yok. Özetle, takribi olarak 6 yıldır Firefox kendi GeckoView altyapısını kullanıyor. Keza bundan önce de WebView kullanmıyordu, Gecko kullanıyordu; yenilendikten sonra GeckoView adını aldı.
GeckoView — Firefox Source Docs documentation
firefox-source-docs.mozilla.org
![]()
GitHub - mozilla/geckoview: GeckoView is a set of components for embedding Gecko in Android apps
GeckoView is a set of components for embedding Gecko in Android apps - mozilla/geckoviewgithub.com
Cihazdan cihaza, bağlantıdan bağlantıya fark edebilir diye düşünüyorum. Kendi deneyimim adına bir sorun yaşamadığımı söyleyebilirim, şöyle ki 52 sekme birden açık görünüyor.Firefox mobilde eklenti desteği olmasıyla çok öne çıkıyor fakat maalesef hantal çalışıyor. Sadece bende mi böyle desem, çokça böyle şikayet var.
PC de Zen browser kullanıyorum şu ana kadar kullandığım en iyi tarayıcı keşke mobilide çıksa.Bilgisayarınızda Firefox kullanıyorsanız (kullanmıyorsanız da kullanmanızı tavsiye ederim), Firefox mobil uygulaması ile gayet güzel bir ikili oluyor.
Firefox mobil uygulamasında versiyon 79'dan beri GeckoView kullanılıyor, bahsettiğiniz "Android System WebView" ile bağı yok. Özetle, takribi olarak 6 yıldır Firefox kendi GeckoView altyapısını kullanıyor. Keza bundan önce de WebView kullanmıyordu, Gecko kullanıyordu; yenilendikten sonra GeckoView adını aldı.
GeckoView — Firefox Source Docs documentation
firefox-source-docs.mozilla.org
![]()
GitHub - mozilla/geckoview: GeckoView is a set of components for embedding Gecko in Android apps
GeckoView is a set of components for embedding Gecko in Android apps - mozilla/geckoviewgithub.com
Kavramları tamamen birbirine karıştırmışsın. Bilmediğin konularda bu kadar emin konuşup "hayır hayır hayır" demeden önce ben ne diyorum diye bir düşün. Seni tane tane aydınlatayım:@B 52 Stratofortress hayır hayır hayır. Android direkt bahsettiğim uygulamaya bağımlı.
Mozilla da ayrı olarak "GeckoView" App'i yayınlıyor mu hayır, o bahsettiğiniz Firefox'un altyapısını oluşturan eleman.
Hem madem benim dediğim uygulamanın bi' alakası yok, o zaman sistemde "Android System WebView" App'ini devre dışı bırakın ve GMS ve Google Play Store'daki fonksiyonları kontrol edin bakalım, eskisi gibi düzgün açılıp çalışıyorlar mı diye?