Mobil internet az çekiyor

eymensari

Uzman
2 farklı evde ölçüm yaptım aralarında 100-150 metre mesafe var. Birinde mobil internet 4.5G ve 4 diş (sonuna kadar) çekerken diğer evde 4.5G 1 veya 2 diş ve zaman zaman 3G'ye düşüyor. Arada bu kadar az mesafe var ama neden bu kadar farklı sonuçlar var.
Sinyal kuvveti ölçümü de yaptım.
İyi çeken ev: -70 dBm 70 asu.
Kötü çeken ev: -90 ila -100 dBm 40 ila 50 asu.

2 farklı evde ölçüm yaptım aralarında 100-150 metre mesafe var. Birinde mobil internet 4.5G ve 4 diş (sonuna kadar) çekerken diğer evde 4.5G 1 veya 2 diş ve zaman zaman 3G'ye düşüyor. Arada bu kadar az mesafe var ama neden bu kadar farklı sonuçlar var.
Sinyal kuvveti ölçümü de yaptım.
İyi çeken ev: -70 dBm 70 asu.
Kötü çeken ev: -90 ila -100 dBm 40 ila 50 asu.
- Evin konumu: Sinyal gücü, evlerin konumuna bağlı olarak değişebilir. Duvarların kalınlığı, yapı malzemeleri ve çevredeki ağaçlar veya binalar sinyalin gücünü etkileyebilir.

- Anten Yönelimi: Modem veya telefonun anteninin yönelimi, sinyal alımını etkileyebilir. Kötü çeken evde antenin sinyali doğru yönde almadığından ötürü sinyal zayıf olabilir.

- İnternet Servis Sağlayıcı (İSS): İki evde farklı operatörler kullanıyorsanız veya aynı operatörün farklı baz istasyonu yönlendirmeleri varsa, bu da fark yaratabilir.

- Mobil Cihaz Uyumluluğu: Farklı cihazlar, geniş Bant teknolojilerini desteklemiyor olabilir. Kötü çeken evdeki cihazın ağla uyumluluğunu kontrol edin.

- Sinyal Yükseltici: Eğer sürekli bir sorun yaşıyorsanız, sinyal yükseltici cihazlar almayı düşünebilirsiniz. Bu cihazlar sinyali kuvvetlendirir ve daha iyi bir bağlantı sağlar.

- Ağ Ayarları: Kötü çeken evde mobil ağ ayarlarınızı sıfırlamayı deneyin. Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla yolunu izleyebilirsiniz.

- Yönlendirilmiş Test: Farklı yüksekliklerde (örneğin pencereden veya çatıdan) sinyal gücünü test edin. Sinyalin ne kadar değiştiğini görmek için evin içinde ve dışında deneyler yapabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözebilir veya daha iyi anlamaya çalışabilirsiniz. Gerekirse çevrenizdeki sinyal durumu ile ilgili daha fazla bilgi sağlayabilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt