mehmet9998

Çalışkan
Bu ara önüme sürekli Metin2 ve Mobile2 reklamı yapan kişiler geliyor, merak ettim gerçekten para kazanılıyor mu ve guvenilir mi?

Metin2'de legal satışlar oluyor. Mesela 25 beceri, yarı ve güç Kin Kılıcı yaparsan satılır ve güzel para getirebilir. Tabii onu da yapmak her yiğidin harcı değil.

PVP sunucuları ve orijinal oyundan para kazananlar vardır. Ama taktiklerini öğrenmen gerekiyor. KO, Rise Online gibi oyunlarda da çok para döndüğünü gördüm. Çoğu da kara para büyük ihtimalle.

Onun dışında mobile2 daha önceden denemiştim. Metin2 ile çok alakası yok. O yüzden oynayan da çok yok. Zaten bu telefondakiler PVP sunucu kafasındaki tiplerin işi. Ucuza oradan buradan buldukları geliştiriciler ile UE'ye oyunu portlamaya çalışıyorlar. Ama kötü bir iş çıkıyor. Sunucu ve oyun tarafındaki iletişimi de çözemediklerinden, çoğu cihazda da optimize edemedikleri oyunu telefon oyuncuları oynamıyor.

Bir de Metin 2 ham hali, telefon oyuncuları için çok eski. Yani nolstaji diye indirenler dışında kimse bulaşmıyor. Kısaca mobil tarafta para kazanılacak bir ortamın oluşacağını sanmıyorum.

Mobile 2 benzerlerinin reklamlarını ben de gördüm. Ama açıkcası Mobile 2 gibi kalitesiz bir deneyim verecekleri bariz. İncelemeleri de kötüydü.

Bu oyunların para sistemi de genelde ona göre yapılıyor. Yani Metin2, KO, Rise Online gibi oyunları geliştirenler de bu pazara dahiller. Biz sadece EP satıyoruz ayağı yapıyorlar. Ama çoğu bot vb. hesaplar ile oyun içi eşya, para kasıp bunları oyuncuya satıyorlar. Bunların fiyatlarını ayarlamak için yeni sunucular vb. açıyorlar. PVP sunucusu dediğimiz korsan sunucular da benzer şekilde çalışıyor. Varoş çakallığı ile yürütülen oyunlar bunlar.