AdGuard'ın açık kaynak olmasının pek avantajı yok. Hatta bu konuyu bir tık suistimal olarak kullanıyor. Rusya içerisinde olduğundan ve Avrupa, ABD vb. engel yiyeceğini anlayınca kendini Kıbrıs'a taşıdı.
Tam tersi veri toplamayı seven bir firma. Uygulama ve uzantıları, Ublock Origin gibi engelleyicilere göre daha ağır çalışıyor. Ayrıca DNS tarafında en düşük gecikmeyi Cloudflare sağlıyor. Ben 0-30 ms gecikme alıyorum. AdGuard'da tam tersi bu gecikme 50-70 ms arası değişiyor.
Ek olarak AdGuard DNS reklam engelleme ayarı siteleri veya uygulamaları sık sık bozuyor. Telefonda kesinlikle önermiyorum. Bilgisayarda da Ublock Origin varken gerek kalmıyor. Steam vb. tarayıcılardaki bazı reklamları engelleyebiliyor. Ama getirisi kadar götürüsü var.
Maalesef AdGuard'ı sevmek için çok uğraştım. Hatta uygulamasının kalıcı bir aile lisansım var. Ama donanım vb. fark etmeksizin hangi cihaza yüklersem yükleyeyim. Buna tarayıcı uzantıları da dahil. Ayarları varsayılan veya en az filtre vb. olsa bile o cihazda kalıcı bir gecikmeye yol açıyor.