Adguard açık kaynak + reklamları da engelliyor + daha gizli ve güvenli. Bütün cihazlarımda kullanıyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?AdGuard'ın açık kaynak olmasının pek avantajı yok. Hatta bu konuyu bir tık suistimal olarak kullanıyor. Rusya içerisinde olduğundan ve Avrupa, ABD vb. engel yiyeceğini anlayınca kendini Kıbrıs'a taşıdı.
Tam tersi veri toplamayı seven bir firma. Uygulama ve uzantıları, Ublock Origin gibi engelleyicilere göre daha ağır çalışıyor. Ayrıca DNS tarafında en düşük gecikmeyi Cloudflare sağlıyor. Ben 0-30 ms gecikme alıyorum. AdGuard'da tam tersi bu gecikme 50-70 ms arası değişiyor.
Ek olarak AdGuard DNS reklam engelleme ayarı siteleri veya uygulamaları sık sık bozuyor. Telefonda kesinlikle önermiyorum. Bilgisayarda da Ublock Origin varken gerek kalmıyor. Steam vb. tarayıcılardaki bazı reklamları engelleyebiliyor. Ama getirisi kadar götürüsü var.
Maalesef AdGuard'ı sevmek için çok uğraştım. Hatta uygulamasının kalıcı bir aile lisansım var. Ama donanım vb. fark etmeksizin hangi cihaza yüklersem yükleyeyim. Buna tarayıcı uzantıları da dahil. Ayarları varsayılan veya en az filtre vb. olsa bile o cihazda kalıcı bir gecikmeye yol açıyor.
Tam tersi veri toplamayı seven bir firma. Uygulama ve uzantıları, Ublock Origin gibi engelleyicilere göre daha ağır çalışıyor. Ayrıca DNS tarafında en düşük gecikmeyi Cloudflare sağlıyor. Ben 0-30 ms gecikme alıyorum. AdGuard'da tam tersi bu gecikme 50-70 ms arası değişiyor.
Ek olarak AdGuard DNS reklam engelleme ayarı siteleri veya uygulamaları sık sık bozuyor. Telefonda kesinlikle önermiyorum. Bilgisayarda da Ublock Origin varken gerek kalmıyor. Steam vb. tarayıcılardaki bazı reklamları engelleyebiliyor. Ama getirisi kadar götürüsü var.
Maalesef AdGuard'ı sevmek için çok uğraştım. Hatta uygulamasının kalıcı bir aile lisansım var. Ama donanım vb. fark etmeksizin hangi cihaza yüklersem yükleyeyim. Buna tarayıcı uzantıları da dahil. Ayarları varsayılan veya en az filtre vb. olsa bile o cihazda kalıcı bir gecikmeye yol açıyor.
Cloudflare her şeyin logunu tutuyor + kafasına göre seni arada sitelere almayan bir (sözde) "site koruma sistemi' var.AdGuard'ın açık kaynak olmasının pek avantajı yok. Hatta bu konuyu bir tık suistimal olarak kullanıyor. Rusya içerisinde olduğundan ve Avrupa, ABD vb. engel yiyeceğini anlayınca kendini Kıbrıs'a taşıdı.
Ekleme: "Veri toplamayı seven bir firma" demişsiniz.
Adguard Public DNS'in gizlilik sözleşmesi:
- We store aggregated performance metrics of our DNS servers, namely the number of complete requests to a particular server, the number of blocked requests, and the speed of processing requests.
- We keep and store an anonymous database of domains requested in the last 24 hours. There is no information whatsoever that could link any of these domain names to the original user who sent the request. We need this information to identify and block new trackers and threats.
- We also log how many times this or that tracker has been blocked. We need this information to remove outdated rules from our filters.
Son düzenleme:
Modem arayüzünden denedim olmadı. Hemen anında sıfırlıyor kendi ayarını yapıyor.
- Makaleler
- 1
Sadece Türknet'te işe yarıyor, bildiğim kadarıyla diğer tüm ISP'ler DPI bazlı engelleme yapıyor.
EkmekArasiSSD
Uzman
DNS değiştirme meselesi TürkNet ve G-Net gibi DNS bazlı yasaklama uygulayan sağlayıcılarda işler. Aksi halde VPN, GoodbyeDPI gibi programları kullanmak gerek.