Dostlar selam, işaretlediğim alandan yeniden başlat dersem modemin bilgileri sıfırlanır mı? Yoksa sadece kapanıp açılır gibi mi olur? İnternetim var ama yok. Techolay ve Discord'dan yazı yazıp konu açabiliyorum ama geri kalan hiçbir şeyi kullanamıyorum.
Çalışıyor ama sıfırlamaya çalışmıyorum zaten, geçen günlerde modemde bağlı olduğum Wi-Fi kayboluyor diye TurkNet'e yazdım ve modem değişiminde bulundular ZTE modem verdiler. Ama şimdi ise internet var gösteriyor ama yok. İlginç bir şekilde sadece Discord'dan yazı yazabiliyorum ve Techolay ve Donanım Arşivi forumlarına girebiliyorum. Onun dışında hiçbir şey yapamıyorum. Bende sorunun modem ile alakalı olabileceğini düşünüp yeniden başlatmak istedim. Verilen modemin üstünde kapatıp açma tuşu dahi bulamadım WPS tuşu var sadece.
Ekran görüntüsünde belirttiğim tuşa bastım yeniden başlatıldı ama hiçbir şey değişmedi. Aşırı saçma bir durumun içerisindeyim, internetim var ama Donanım forumları ve discord dışında hiçbir yere giremiyorum.
@Zerolite, hocam DNS ayarları internet veya yerel ağ kısmında olması lazım. Bu arada işinizi görür mü bilmiyorum ancak soruna çözüm bulamazsanız mobil cihazlarınızda ve bilgisayarınızda WARP (1.1.1.1) programını 1.1.1.1 modunda kullanabilirsiniz. 1.1.1.1 DNS'ini destekleyen bir yazılımdır, cihaz içerisinde sorunu çözer.
@Jack İşte, WARP çoğu zaman (özellikle Discord üzerinde) çoğu şeyi yüklemiyor. Bu sebeple NextDNS kullanaması daha uygun olacaktır. Direkt olarak modem DNS'ini değiştiriyor arkadaş şu anda.
@Zerolite, hocam DNS ayarları internet veya yerel ağ kısmında olması lazım. Bu arada işinizi görür mü bilmiyorum ancak soruna çözüm bulamazsanız mobil cihazlarınızda ve bilgisayarınızda WARP (1.1.1.1) programını 1.1.1.1 modunda kullanabilirsiniz. 1.1.1.1 DNS'ini destekleyen bir yazılımdır, cihaz içerisinde sorunu çözer.