Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zerolite

Yetkin
Dostlar selam, işaretlediğim alandan yeniden başlat dersem modemin bilgileri sıfırlanır mı? Yoksa sadece kapanıp açılır gibi mi olur? İnternetim var ama yok. Techolay ve Discord'dan yazı yazıp konu açabiliyorum ama geri kalan hiçbir şeyi kullanamıyorum.

1746137176117.webp

Çözüm
Hayır sıfırlamaz. Hemen altında fabrika ayarlarına sıfırlama yöntemi yazan girdi çalışmıyor mu?
Hocam bilgisayarda 1.1.1.1 1.0.0.1 DNS'i kullanıyorum zaten, bence olay DNS'ten ziyade modemin aldığı IP.
Kaspersky kullanıyorsan ağ bağdaştırıcısı ve tarayıcıdaki DNS ayarını kapatın. Kaspersky belası modem üzerinde DNS ayarlıysa, bilgisayardaki DNS değişikliğinde ağ bağlantısını bozuyor.

Yanlışım yoksa Türk NET kendi DNS'i var. Bu yüzden kendiniz DNS kullanmayın veya Kaspersky tamamen kurtulun. Gerçi Kaspersky yoksa buraya kadar yazdıklarım da boşunaydı. Ama bilgi bilgidir, başkası sorun yaşar ve Kaspersky vardır çözümü böyle sağlar.

2025-05-02_07-20.webp

Gecko ve Chromium tarayıcılarda da DNS ayarı var. Arayüzleri farklı olabilir, ama kısaca güvenli DNS veya Cloudflare vb. seçiliyse, bu ayarı tamamen kapatmalı veya geçerli hizmet sağlayıcısı (ISS) DNS'ini kullan ayarı seçilmeli.

2025-05-02_07-19.webp