Swin1

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba. Üç gün önce şiddetli yağmur dolayısıyla modemimiz yanmış ve yenisiyle değişimi yapıldı. Önceki modemde aynı paket olmasına rağmen (24Mbps) 30Mbps kadar indirme hızı alabiliyordum. Ancak yeni modemde 11Mbps değerini geçmiyor. Modem; Huawei LG8245X6-50 önceki modem; ZTE ZXHN H168A. Bu sorun neden kaynaklaıyor olabilir? Hat zayıflama ve SNR değerlerini aşağıya bırakıyorum.

Ekran görüntüsü 2025-10-12 201527.webp

Ekran görüntüsü 2025-10-12 202931.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Hattınızda zayıflama birazcık yüksek sayılır. Kabloları eksiz bir şekilde direkt ankastreden bağlamayı deneyin. SNR değerleriniz oldukça iyi. Hattınız 12 Mbps'e sabitlenmiş durumda. Bir ihtimal DLM de olabilir.

Zayıflama fazla. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi tek parça CAT kablo getir modeme. Hatta anlamam dersen kabaca ölçü al, git bi' elektronikçiye, bir ucuna soket çakıp da verir sana. Onun dışında müşteri hizmetleriyle tekrar görüş. DSL profilini değiştirebilirler belki.

Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Hattınızda zayıflama birazcık yüksek sayılır. Kabloları eksiz bir şekilde direkt ankastreden bağlamayı deneyin. SNR değerleriniz oldukça iyi. Hattınız 12 Mbps'e sabitlenmiş durumda. Bir ihtimal dlm de olabilir.

Merhaba öncelikle kusura bakmayın mesajlara anında bakamadım. Evet haklısınız hat zayıflaması biraz yüksek fakat önceki modemde de aynıydı. Fakat indirme hızım çok daha yüksekti müşteri hizmetlerini aradım ve 11.11.2025 tarihinde iyileştirme çalışması yapılacağını söylediler. Sonuçları sizinlede paylaşacağım.