Modeme gelen "ek" kablonun oksitlenmesi nasıl önlenir?

Makaleler
26
Yer
TR
Arkadaşlar merhabalar. 4 aydır falan hiçbir sorun yokken yaklaşık 1 ay önce hat değerlerim bayağı kötüleşti. Türk Telekom'dan birisi gelip ekte oksitlenme olduğunu, oraya kadar internetin sorunsuz geldiğini söyledi ve yeni ek yaptı. O yaptığı da 2 haftada aynı oldu ve bu sabah hat değerlerim bu şekildeydi:

1740848269201.webp

Netspeed'le konuştum (kullandığım ISS), birisi dedi ki iç tesisat değişecek... Benim iç tesisat yok, dışarıdan geliyor bakır kablo ama nereye gidiyor çözemedim. Elektrikçiye gittim, biz direğe müdahale edemeyiz dedi bir daha Netspeed'i aradım muhtemelen kabloda bir sorun yok tamamen ek kaynaklı dedi yani mantıken ben kabloyu değiştirecek olsam bile Allah bilir bu bana 3-4 bine patlar. Bir tane "ek yapacak" elektrikçi bulamadım. Hayatımda bakır kabloyla işim olmadı, elektrikten falan anlamam ama gittim kabloları biraz kesip bıçakla soydum ve renkleri çaprazlayıp birbirine sardım. Üstüne de elektrik bandı kapladım ve hemen üstüne de yapışkan çift taraflı silikon bant yapıştırdım. İçerisine hava girmesi epey zor, hatta imkansız. Bir daha olursa bu sefer direkt silikon bantla sarıp üstüne elektrik izolasyon bandı çekeceğim. Sonuç olarak kendi amatör işlemim sonucu böyle oldu:

1740848896600.webp

Bakır eklerin üstünü silikon ve izolasyon bandıyla kapattım. Bir daha olursa daha iyi bir işçilikle yapmayı planlıyorum ama önerilerinizi de almak istedim. Böyle işlerde neler kullanabilirim?

Ekten kastınız evdeki kutudan modeminize gelen kablo ise değişimi yapılabilir. Eğer öyle ise elektrikçinin direğe müdahale edemeyiz diyişini pek anlayamadım açıkçası. O kablo bir direkten mi geçiyor?

Eğer dediğiniz gibi çok sağlam bir şekilde sardıysanız sorun çıkmaması lazım. Oksit dediğimiz şey zaten nem ya da havadan olur. Hava yoksa oksitte yoktur.

Ekten kastınız evdeki kutudan modeminize gelen kablo ise değişimi yapılabilir. Eğer öyle ise elektrikçinin direğe müdahale edemeyiz diyişini pek anlayamadım açıkçası. O kablo bir direkten mi geçiyor?

Eğer dediğiniz gibi çok sağlam bir şekilde sardıysanız sorun çıkmaması lazım. Oksit dediğimiz şey zaten nem ya da havadan olur. Hava yoksa oksitte yoktur.

Öyle umuyorum hocam. Olursa bir sorun daha iyi bir işçilikle halledeceğim. Sonuç olarak 40 liraya falan halletmiş oldum :D

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt