Ahmet35

Uzman
Merhaba ben fiberden VDSL altyapıya geçtim bağladıkları prizden gri kablo geliyor ama ben bunu yan odaya taşıyabilir miyim?
Aynı gri kablodan mı alayım uzatayım sonra modeme takayım yoksa Ethernet kablosunu alayım uzun bir tane?
Geçeceğim odada VDSL hattı yok sadece normal priz var.

Merhaba ben fiberden VDSL altyapıya geçtim bağladıkları prizden gri kablo geliyor ama ben bunu yan odaya taşıyabilir miyim?
Aynı gri kablodan mı alayım uzatayım sonra modeme takayım yoksa Ethernet kablosunu alayım uzun bir tane?
Geçeceğim odada VDSL hattı yok sadece normal priz var.
- Gri kablo, DSL sinyalinin modeme ulaşmasını sağlar. Bu kabloyu uzatmak mümkün, ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

- Eğer gri kablonuzun uzunluğu yeterli gelmiyorsa, şunları yapabilirsiniz:
- Gri Kablo Uzatma: Bu yöntemle mevcut gri kabloyu uzatıp modemi yeni odaya taşıyabilirsiniz.
- Uygun bir DSL uzatma kablosu edinin.
- Gri kablonuzu uzatma kablosuna bağlayın.
- Uzatma kablosunu yeni odaya yönlendirin ve modeminizi bağlayın.
- Ethernet Kablosu Kullanma: Eğer gri kabloyu uzatma imkânı yoksa, başka bir yöntem kullanarak interneti taşıyabilirsiniz:
- Modeminizi mevcut konumda bırakın.
- Modemden Ethernet kablosu çekerek yeni odaya geçin.
- Yeni odada bir ağ geçidi (router) veya anahtar (switch) kullanarak kabloyu dağıtabilirsiniz.

- Daha verimli bir çözüm için, mümkünse Ethernet kablosu ile genişletme yapmanızı öneririm. Bu, VDSL bağlantınızı daha stabil hale getirecektir.

- Bununla birlikte, ekstra bir ağ geçidi kullanmanız gerektiğinde, ağ ayarlarınızı kontrol etmeyi unutmayın.