Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1718962844689.webp

Moderatör olan birisinin Türk dilini en azından makale yazabilecek kadar hakim olup, hataları kendisinin düzeltmesini beklerim. Kodlamaya dökülmüş bir eklentinin her zaman etkili olacağını sanmıyorum.

Moderatör aranırken kriterlerde "Türk diline yeteri kadar hakim olması" isteniyorsa ve bu kritere rağmen başvuruyorsa bunu yerine getirmek zorunda olmalı bence.

Sorun bu değil. Sorun her gün yüzlerce konunun açılması. Modların hepsi Türkçeye hakim denilebilecek oranda yoksa.

@Serdar4586 Technopat her zaman yazim yanlisi konusunda katiydi, son 5 senedir falan yumusamaya baslamisti. Yani siz kati doneme denk gelmediginiz icin cok gulluk gulistanlik gelmis size her şey.

Ayrica gercek hayatta Türkçeyi iyi konusamiyor olabilirsin, yaziya iyi dokemiyor olabilirsin lakin bu forumu, kurallarini kabul ederek uye oluyorsan kurallarda yazan maddelere uyman gerektiginin de bilincinde olmalisin.

Recep Bey sorunu halletti yahu ben de isterim yazım yanlışı ve cümle hatalarını düzeltelim ve kusursuz yazalım onun için biraz dil ve Türkçe eğitimi almak lazım ama herkes de edebiyat Türkçe konusunda çok dikkatli değil burada maksat bilişim ve teknoloji konusunda herkes görüşünü ve maruz kaldığı sorunları yazması için tasarlanmış bir platform. Burada daha çok bilişim ve teknolojik konular paylaşılıyor konu dışı paylaşımlar da mevcut şimdi siz diyorsunuz ki herkes bu düzeltme özelliği olmadan yazım konusunda tam tecrübeli olsun o zaman üyeleri edebiyat bölümünden ya da Türkçe ve edebiyat öğretmenlerinden seçmeniz lazım çünkü kusursuz bir şekilde onlar çok dikkatli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Bey sorunu halletti yahu ben de isterim yazım yanlışı ve cümle hatalarını düzeltelim ve kusursuz yazalım onun için biraz dil ve Türkçe eğitimi almak lazım ama herkes de edebiyat Türkçe konusunda çok dikkatli değil burada maksat bilişim ve teknoloji konusunda herkes görüşünü ve maruz kaldığı sorunları yazması için tasarlanmış bir platform. Burada daha çok bilişim ve teknolojik konular paylaşılıyor konu dışı paylaşımlar da mevcut şimdi siz diyorsunuz ki herkes bu düzeltme özelliği olmadan yazım konusunda tam tecrübeli olsun o zaman üyeleri edebiyat bölümünden ya da Türkçe ve edebiyat öğretmenlerinden seçmeniz lazım çünkü kusursuz bir şekilde onlar çok dikkatli.
Onları söyleyenler Reel'de gram dikkat etmiyorlardır. Burada işte ahkam keserler, evet deyip geç dostum.

Onları söyleyenler Reel'de gram dikkat etmiyorlardır. Burada işte ahkam keserler, evet deyip geç dostum.

Yahu bende isterim Türkçeyi güzel kullanmayı ve hatta elimden geleni yapmaya çalışıyorum da bilgisayarda yazarken noktalama büyük küçük harf uyumuna tam dikkat edemiyorum hepsi için ayrı ayrı mı uğraşayım önemli olan konu dışı ve anlaşılmayacak cümlelerin yazılmamasıdır sen bir konu açarsın bir yardım alacaksındır yazdığın konu anlaşılır olsun ama her kelimesi ve ünlü uyumuna uyuyor mu yoksa büyük küçük harf kullanımı yanlış mı tek tek onu bilecek adam zaten eğitim fakültesi Türkçe öğretmenliği okuması lazım :)

Artık konunun da gereken noktaya bağlandığına inanıyorum. Moderasyonun düzelt sistemini en az kullanması adına zamanında belirli bilgilendirmeler yapılmış olsa da her gün aramıza yeni isimler katılmakta ve bazen bazı aksamalar ne yazık ki gerçekleşmekte. En doğru çözüm yolu olarak da moderasyona Nokta ve Büyük harf seçeneklerini kullanmaması yönünde düzenleme getiriyorum. Bu doğrultuda yalnızca veri tabanında yer alan sözcükler veya düzeltmeler uygulanacak. Tuşun kullanımı yasaklanmaz, yasaklanamaz fakat tuşun hataya neden olan özellikleri kullanıma kapatılabilir :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.