Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

6434

Uzman
Merhaba sosyal.

Lafı pek uzun tutmuyorum, tahmini 10 kez raporlamama rağmen hâlâ konuyu kilitlemeyen moderatörler olmadığı için bir yandan biriyle tartışıp bir yandan bu konuyu açıyorum.

Forumda moderatör eksikliği veya moderatörlerin yetersizliği problemi var.

Öncelikle, işini iyi yapan, yetişmeye çalışan moderatör arkadaşları kesinlikle bu konuya dahil etmiyorum. Ancak eş cinsel, bir yandan da sıkı Müslüman olan birisinin bu konuyla alakalı bir konu açmasını, orada konuşabileceğimizi söylediğimizde konu yapay zeka muhabbetinden kapanmıştı.

Pekala, 11 Eylül 2001 3000 kişinin öldüğü saldırıyla alakalı "ikiz kulelere çarpacağım oyun arıyorum." gibi konular moderatörlerin onayından nasıl geçiyor, raporlanmasına rağmen nasıl konu kapatılıp bunu açan üyeye de ceza verilmiyor, verildiyse de ben bilmiyorum. Ben raporlamıştım, konuda bile adam bana neler dedi ama konu oradaydı.

Bizzat şu an tartıştığım konuda ise tartışmanın dozunun kaçmasından, kişinin yorum yorum benimle dalga geçip, ortaya attığı büyük bir veri iddiasını kanıtlamadığı için (ki bu yanlış bilgiye girer, bu da forumda yasak bir şey.) Neredeyse 10'a yakın kez raporlamama rağmen hâlâ bir işlem görülmedi. Bahsi geçen konunun linkini bırakmak yasak mı bilmiyorum ama "Windows 10 için beta kanalı açıldı!" adlı konu, dileyen girip okuyabilir, zira konu onaylanana kadar moderatörler görüp siler mi, raporlarıma işlem gelir mi bilmiyorum. Ben şu an bu konuyu açarken hâlâ bir işlem olmadı.

Yukarıda ki yorumumun üstünü çizdim, geçte olsa halledildi, mesaj uçuruldu.

Zira bundan bir hafta önce bizzat moderatörlerden birisi konunun altına "3000 serisi 2. el tüm ekran kartları mininglidir, aksini söyleyen satıcı yalan söylüyordur." gibi saçma sapan bir genelleme yapacak kadar ilginç bir moderatör arkadaş gördüm, bu arkadaş forumda verebileceği kararları ne denli sağlıklı bir şekilde verebilir?

Bunun dışında forumda sürdüğü öne sürülen gruplaşmaların, trollerin de olduğu bariz ortada, bu fikrimi birçok yerde ortaya kattım ve bana katılan iyi sayıda insan vardı.

Tekrar söylüyorum, işini iyi yapan moderatörlerin olduğuna eminim, ancak forumda işini bilmeyen moderatörlerin bu görevden alınması, moderatör eksikliği varsa da giderilmesi önerimdir.

Dipnot: Kusursuz, hatasız birisi olduğumu asla iddia etmedim, sadece başıma gelenler ve gördüklerim üzerinden bu konuyu açtım, her insanın kusuru vardır, moderatörlerin de.

Dipnot 2: Konu neredeyse 25 dakikada onaylandı, konuyu açarken tartıştığım ve raporladığım kişiye hâlâ bir şey olmadı, konu kapatılmadı ve silinmedi.

Dipnot 3: 14.33 itibarıyla konu üzerinde belirttiğim kişinin yorumu uçuruldu, ayrıca raporlar hakkında yaptığım şikayete çok hızlı bir şekilde geri dönüş yapıldı, moderatör eksikliğinin olduğu söylendi doğal olarak. Raporlarımla doğru şekilde ilgilenen moderatöre sonsuz teşekkürlerimi de sunarım. Umarım en yakın zamanda moderatör eksikliği giderilir.

Son düzenleme:
Artı 15 Eksi
Moderasyonda bir değişikliğe gidilmeli, evet. Açılan konular o kadar da hızlı onaylanmıyor mesela. Moderatör başvurusu yapıp da halen başvurusu incelemede olan birçok kullanıcı var. Kısaca, buna bir el atılması gerekiyor. Ben daha çok yeni moderatör alınması taraftarıyım.

Moderasyonda bir değişikliğe gidilmeli, evet. Açılan konular o kadar da hızlı onaylanmıyor mesela. Moderatör başvurusu yapıp da halan başvurusu incelemede olan birçok kullanıcı var. Kısaca, buna bir el atılması gerekiyor.
Kesinlikle, ayrıca eksikliğin hızlıca giderilmesi adına umarım tecrübesi olmayan, bu işi yapamayacak insanları da almazlar, en azından özen gösterirler.

Kesinlikle, ayrıca eksikliğin hızlıca giderilmesi adına umarım tecrübesi olmayan, bu işi yapamayacak insanları da almazlar, en azından özen gösterirler.
Zaten bunun için de incelemeye alınan başvuruları ellerinden geldiğince hızlı kabul edip bu kullanıcıları bir denemeye de sokmaları gerekiyor. Bu denemeden sonra da moderatörlük işlerini yapmaya başlayabilirler. Sistem böyle mi işliyor bilmiyorum ama uzun vadeli sistem bu olur muhtemelen.

Zaten bunun için de incelemeye alınan başvuruları ellerinden geldiğince hızlı kabul edip bu kullanıcıları bir denemeye de sokmaları gerekiyor. Bu denemeden sonra da moderatörlük işlerini yapmaya başlayabilirler. Sistem böyle mi işliyor bilmiyorum ama uzun vadeli sistem bu olur muhtemelen.

Recep Baltaş ve birkaç moderatör işini gerçekten iyi bilen insanlar, halihazırda kaç seneyi aşkın moderatörlük tecrübeleri var, büyük ihtimal senin dediğin gibi işliyordur sistem ki bu insanlar ona göre onları eleyecektir.

Tam olarak 1 saat içerisinde raporlarıma cevap geldi, herhangi bir işlem yok, çözüldü diye tik atılıp yoruma baktığımda üstüne bir işlem yapılmamış, rezalet boyutuna ulaştı bile...

Benim çıkarımım moderatör eksikliğinin farkındalar ama gerçekten vasıflı ve işini iyi yapacak kişiler başvurmuyor.
Orası işin bambaşka meselesi. Tabii ki herkes başvuracak değil. Hepimizin bir hayatı var. Mesela ben 18 yaşın altında olmasaydım direkt başvurumu yapardım. Hadi 18 yaş sınırını geçtim, üstüne bir de bununla ilgilenmesi var. Benim de forumdan ayrı olarak ilgilenmem gereken şeyler var.

Moderatörlük de zor iş. Para verseler yapmam. İnsanlarla uğraşmak acayip yorucu. Eksiklik olduğu bariz. Moderatör olmak isteyenler aday olsun ve oylama ile seçilsin. Böylece sorun olursa site yönetimi "siz seçtiniz" diyebilir. Zaten sitedekiler de saçma sapan insanları seçmez. Herkes birbirini tanıyor gibi görünüyor.

Belki de moderatör alımı için kurallar esnetilmeli ve yeni bir "Konu Onaylayıcı" isminde bir moderatör başlığı açılabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.