Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

6434

Uzman
Merhaba sosyal.

Lafı pek uzun tutmuyorum, tahmini 10 kez raporlamama rağmen hâlâ konuyu kilitlemeyen moderatörler olmadığı için bir yandan biriyle tartışıp bir yandan bu konuyu açıyorum.

Forumda moderatör eksikliği veya moderatörlerin yetersizliği problemi var.

Öncelikle, işini iyi yapan, yetişmeye çalışan moderatör arkadaşları kesinlikle bu konuya dahil etmiyorum. Ancak eş cinsel, bir yandan da sıkı Müslüman olan birisinin bu konuyla alakalı bir konu açmasını, orada konuşabileceğimizi söylediğimizde konu yapay zeka muhabbetinden kapanmıştı.

Pekala, 11 Eylül 2001 3000 kişinin öldüğü saldırıyla alakalı "ikiz kulelere çarpacağım oyun arıyorum." gibi konular moderatörlerin onayından nasıl geçiyor, raporlanmasına rağmen nasıl konu kapatılıp bunu açan üyeye de ceza verilmiyor, verildiyse de ben bilmiyorum. Ben raporlamıştım, konuda bile adam bana neler dedi ama konu oradaydı.

Bizzat şu an tartıştığım konuda ise tartışmanın dozunun kaçmasından, kişinin yorum yorum benimle dalga geçip, ortaya attığı büyük bir veri iddiasını kanıtlamadığı için (ki bu yanlış bilgiye girer, bu da forumda yasak bir şey.) Neredeyse 10'a yakın kez raporlamama rağmen hâlâ bir işlem görülmedi. Bahsi geçen konunun linkini bırakmak yasak mı bilmiyorum ama "Windows 10 için beta kanalı açıldı!" adlı konu, dileyen girip okuyabilir, zira konu onaylanana kadar moderatörler görüp siler mi, raporlarıma işlem gelir mi bilmiyorum. Ben şu an bu konuyu açarken hâlâ bir işlem olmadı.

Yukarıda ki yorumumun üstünü çizdim, geçte olsa halledildi, mesaj uçuruldu.

Zira bundan bir hafta önce bizzat moderatörlerden birisi konunun altına "3000 serisi 2. el tüm ekran kartları mininglidir, aksini söyleyen satıcı yalan söylüyordur." gibi saçma sapan bir genelleme yapacak kadar ilginç bir moderatör arkadaş gördüm, bu arkadaş forumda verebileceği kararları ne denli sağlıklı bir şekilde verebilir?

Bunun dışında forumda sürdüğü öne sürülen gruplaşmaların, trollerin de olduğu bariz ortada, bu fikrimi birçok yerde ortaya kattım ve bana katılan iyi sayıda insan vardı.

Tekrar söylüyorum, işini iyi yapan moderatörlerin olduğuna eminim, ancak forumda işini bilmeyen moderatörlerin bu görevden alınması, moderatör eksikliği varsa da giderilmesi önerimdir.

Dipnot: Kusursuz, hatasız birisi olduğumu asla iddia etmedim, sadece başıma gelenler ve gördüklerim üzerinden bu konuyu açtım, her insanın kusuru vardır, moderatörlerin de.

Dipnot 2: Konu neredeyse 25 dakikada onaylandı, konuyu açarken tartıştığım ve raporladığım kişiye hâlâ bir şey olmadı, konu kapatılmadı ve silinmedi.

Dipnot 3: 14.33 itibarıyla konu üzerinde belirttiğim kişinin yorumu uçuruldu, ayrıca raporlar hakkında yaptığım şikayete çok hızlı bir şekilde geri dönüş yapıldı, moderatör eksikliğinin olduğu söylendi doğal olarak. Raporlarımla doğru şekilde ilgilenen moderatöre sonsuz teşekkürlerimi de sunarım. Umarım en yakın zamanda moderatör eksikliği giderilir.

Son düzenleme:
Artı 15 Eksi
Dünkü konum 50 küsür dakikada onaylandı sanıyorum, birkaç kez üste çıkarmama rağmen çok önceden açıldığı için cevap da gelmedi. Bu hareket olmadı.. Bu ilgisizliğin sebebi kadrodaki eksikliklerse alım yapılmalı, değilse de ekip güçlendirilmeli, ya da aktiflikleri artmalı. Moderasyon ekibinden yana bir şikayetim yok. Ama bu denetim sorunu çözülmeli.

Olmaları gerekiyor. "Sanal ortam" deyip geçiştirmek saçma olur. İster sanal olsun ister gerçek, o topluluğun düzgün bir yönetimi olmalı.
Ama yok işte. Mantık aramayın boşuna. Devletlerde bile adalet yok, internet sitesinden beklemek saçma.

Tabii ki de adil olmasını bekliyorum, üstelik adil ve işini çok iyi yapan moderatörlerimiz var, lütfen dostum konuyu yanlış bir tarafa çekmeyelim, genelleme yapmayalım.

Çok iyi moderatörler olduğu gibi, ki az önce onlardan birisi ilgilendi şikayetlerimden birisiyle. Tecrübesi olmayan, yatkın olmayan arkadaşlar da var, onlara ne yapılacağı yine yönetimin eline kalmış bir şey.
İstisnalar kaideyi bozmaz.

Ama yok işte. Mantık aramayın boşuna. Devletlerde bile adalet yok, internet sitesinden beklemek saçma.

Elbette bir internet topluluğundan bir ülke yönetimi kadar pürüzsüz bir yönetim beklemezsin ama adillik de az da olsa önemli.

Moderasyonun tavrı/davranışları değil, şu denetim sorunları çözülmeli. Kadroya alım yapılması gerekiyorsa bir an önce yapılmalı, hiçbir forumda konunun 50 dakikaya yakın süre onayda beklediğini hatırlamıyorum. İşin ilginci aktif moderatör de vardı..

Zamanla göreceğiz, forum kültürü ülkemizde 15 yılı aşkın süredir var olan bir şey, hâlâ vakit geçirilen bir sürü forum var ve burası da onlardan birisi çoğu insan için, yeni de olsa.

Umarım adil bir yönetim olur.

Dipnot 3: 14.33 itibarıyla konu üzerinde belirttiğim kişinin yorumu uçuruldu, ayrıca raporlar hakkında yaptığım şikayete çok hızlı bir şekilde geri dönüş yapıldı, moderatör eksikliğinin olduğu söylendi doğal olarak. Raporlarımla doğru şekilde ilgilenen moderatöre sonsuz teşekkürlerimi de sunarım. Umarım en yakın zamanda moderatör eksikliği giderilir.
Burası, açıldığı ilk günler gibi değil. Sayımız arttı ve üyelerimiz çok aktif. Evet, 25 dakika olabiliyor bazen dönüş süreleri. Ancak haksızlık varsa o haksızlık geç de olsa giderilir. Teşekküre de gerek yok zira bu görevimiz. Bahsi geçen konuyla ben ilgilendim, yoğunluktan dolayı anca bakılabildi. Konunuza gelince, muhatabı yönetimdir. Gerekli görürlerse yeni alımlar yapacaklardır.

Burası, açıldığı ilk günler gibi değil. Sayımız arttı ve üyelerimiz çok aktif. Evet, 25 dakika olabiliyor bazen dönüş süreleri. Ancak haksızlık varsa o haksızlık geç de olsa giderilir. Teşekküre de gerek yok zira bu görevimiz. Bahsi geçen konuyla ben ilgilendim, yoğunluktan dolayı anca bakılabildi. Konunuza gelince, muhatabı yönetimdir. Gerekli görürlerse yeni alımlar yapacaklardır.

Dediğim gibi teşekkür ediyorum çünkü kısa bir zamanda artan üye sayısı ve aktifliğe rağmen "doğru" bir şekilde raporumla ilgilenildi, daha öncesinde ben ve konu altında da yaşadığımız kötü rapor geri dönüşleri olduğu için ve tüm moderatörlerin de böyle olmadığını göstermem adına bir teşekkürdü.

Bir forumu güzel bir forum yapan sadece moderatörler değildir, ayrıca üyelerdir, ben konumu açtım ve gerekli cevabı aldım, moderatör eksikliği giderilene kadar raporlarımızla da destek çıkmak bizim görevimizdir, yeter ki adaletli olsunlar.

Ayrıca tekrar tekrar belirttim, ancak "ikiz kulelere çarpacağım oyun arıyorum." konusunun onaylanması büyük rezaletti, umarım aynısını görmek zorunda kalmayız ileride.

Forumdan anlamayan adam yönetici olursa böyle olur. Tonla şikayet var ama çözüm yok.

Kendisi ile normalde arkadaşız ama durum bu benim gözümde.

Ekleme:

Ben de paylaşayım gördüğüm birkaç sorunu o zaman.

Kaynaklı raporlar mod da yanlış bildiği için reddediliyor, üstüne ban yiyorsun. Doğrusunu profil mesajımdan yazıyorum, onu da siliyor.

Konu hakkında bilgisi olmadığı için başlığı bambaşka şekilde değiştiriyor.

Sırf modlar diye kendi konularını ana sayfada öne çıkarmalarına izin veriliyor.

Irkçılık ve nefret söylemi yapan adama sadece 1 hafta ban atılıyor.

Son düzenleme:
Kafalarına göre mesaj silme işini de bırakmaları lazım. Forum denilen şeyin anlamını başka yerlere çekmeye hiç gerek yok
Bunun altına imzamı atarım. Çıplaklık içermeyen fotoğrafı kaldırıyorlar. Neden bile gösterilmiyor. Aynı fotoğraf TP'de sorun teşkil etmiyor.

Mesela aşırı hayvan severler için yapılan benzetmeler TP'de sorun teşkil etmiyor. Burada hakaret ve ceza nedeni olarak görülüyor. İtiraz edince ciddiye bile alınmıyor. Oradan daha iyi olacağız denilip giderek daha kötü olunmaya başladı. Bunun düzeltilmesi gerekli. Konu açarken bırakılan notlara bile hiçe sayıyorlar. Bari bir bildirim gönderin.

Kendisini büyük gösterip olmayan hayat hikayesi yazan modu saymadım bile. Kişinin özel hayatı beni ilgilendirmez ama oradaki örüntüyle buradaki arasında fark var. Orada liseli ögrenci burada evli bilmem kaç yaşında adam. Ya iki hayat yaşıyor ya da insanları kekelemeyi seviyor. Rastgele bir posta denk geldik.

Açılan gruplar, gruplarda dönen yönetici ve moderatör mesajlarıyla şov yapmalar falan havada uçuyor. Üzülüyorum, sevdiğim kişilerin bunları ısrarla görmemesi ve önlem almaması düşündürtüyor.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.