Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

6434

Uzman
Merhaba sosyal.

Lafı pek uzun tutmuyorum, tahmini 10 kez raporlamama rağmen hâlâ konuyu kilitlemeyen moderatörler olmadığı için bir yandan biriyle tartışıp bir yandan bu konuyu açıyorum.

Forumda moderatör eksikliği veya moderatörlerin yetersizliği problemi var.

Öncelikle, işini iyi yapan, yetişmeye çalışan moderatör arkadaşları kesinlikle bu konuya dahil etmiyorum. Ancak eş cinsel, bir yandan da sıkı Müslüman olan birisinin bu konuyla alakalı bir konu açmasını, orada konuşabileceğimizi söylediğimizde konu yapay zeka muhabbetinden kapanmıştı.

Pekala, 11 Eylül 2001 3000 kişinin öldüğü saldırıyla alakalı "ikiz kulelere çarpacağım oyun arıyorum." gibi konular moderatörlerin onayından nasıl geçiyor, raporlanmasına rağmen nasıl konu kapatılıp bunu açan üyeye de ceza verilmiyor, verildiyse de ben bilmiyorum. Ben raporlamıştım, konuda bile adam bana neler dedi ama konu oradaydı.

Bizzat şu an tartıştığım konuda ise tartışmanın dozunun kaçmasından, kişinin yorum yorum benimle dalga geçip, ortaya attığı büyük bir veri iddiasını kanıtlamadığı için (ki bu yanlış bilgiye girer, bu da forumda yasak bir şey.) Neredeyse 10'a yakın kez raporlamama rağmen hâlâ bir işlem görülmedi. Bahsi geçen konunun linkini bırakmak yasak mı bilmiyorum ama "Windows 10 için beta kanalı açıldı!" adlı konu, dileyen girip okuyabilir, zira konu onaylanana kadar moderatörler görüp siler mi, raporlarıma işlem gelir mi bilmiyorum. Ben şu an bu konuyu açarken hâlâ bir işlem olmadı.

Yukarıda ki yorumumun üstünü çizdim, geçte olsa halledildi, mesaj uçuruldu.

Zira bundan bir hafta önce bizzat moderatörlerden birisi konunun altına "3000 serisi 2. el tüm ekran kartları mininglidir, aksini söyleyen satıcı yalan söylüyordur." gibi saçma sapan bir genelleme yapacak kadar ilginç bir moderatör arkadaş gördüm, bu arkadaş forumda verebileceği kararları ne denli sağlıklı bir şekilde verebilir?

Bunun dışında forumda sürdüğü öne sürülen gruplaşmaların, trollerin de olduğu bariz ortada, bu fikrimi birçok yerde ortaya kattım ve bana katılan iyi sayıda insan vardı.

Tekrar söylüyorum, işini iyi yapan moderatörlerin olduğuna eminim, ancak forumda işini bilmeyen moderatörlerin bu görevden alınması, moderatör eksikliği varsa da giderilmesi önerimdir.

Dipnot: Kusursuz, hatasız birisi olduğumu asla iddia etmedim, sadece başıma gelenler ve gördüklerim üzerinden bu konuyu açtım, her insanın kusuru vardır, moderatörlerin de.

Dipnot 2: Konu neredeyse 25 dakikada onaylandı, konuyu açarken tartıştığım ve raporladığım kişiye hâlâ bir şey olmadı, konu kapatılmadı ve silinmedi.

Dipnot 3: 14.33 itibarıyla konu üzerinde belirttiğim kişinin yorumu uçuruldu, ayrıca raporlar hakkında yaptığım şikayete çok hızlı bir şekilde geri dönüş yapıldı, moderatör eksikliğinin olduğu söylendi doğal olarak. Raporlarımla doğru şekilde ilgilenen moderatöre sonsuz teşekkürlerimi de sunarım. Umarım en yakın zamanda moderatör eksikliği giderilir.

Son düzenleme:
Artı 15 Eksi
Kendisini büyük gösterip olmayan hayat hikayesi yazan modu saymadım bile. Kişinin özel hayatı beni ilgilendirmez ama oradaki örüntüyle buradaki arasında fark var. Orada liseli ögrenci burada evli bilmem kaç yaşında adam. Ya iki hayat yaşıyor ya da insanları kekelemeyi seviyor. Rastgele bir posta denk geldik.

Açılan gruplar, gruplarda dönene yönetici ve moderatör mesajlarıyla şov yapmalar falan havada uçuyor. Üzülüyorum, sevdiğiniz kişilerin bunları ısrarla görmemesi ve önlem almaması düşündürtüyor.

Şu iddialar şok etti beni açıkçası, böyle moderatörler var ise bünyelerinde barınması bile başlı başına rezillik, rezalettir.

• Beğendim
İfadeler: 62
Konuya katılmakla beraber, ben de bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.
Başlıklarımın değiştirilmesi. Evet buna sıkıntı denir mi bilmem ama kıl bir durum. Aynı anlama cikiyor, yazdığımdan farklı yazılmamasi gerekir. Yazım dilimin değiştirilmesi hoş değil, gayet açıklayıcı yazıyorum.

Ve de raporlara bazen açıklama yapılmadan reddedilmesi tamamen mantık dışı.

Bunlar dışında modlardan yana herhangi bir sıkıntım yok, görevini adaleti ve layikiyla icra eden her birinizi severim.

Konuya katılmakla beraber, ben de bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.
Başlıklarımın değiştirilmesi. Evet buna sıkıntı denir mi bilmem ama kıl bir durum. Aynı anlama cikiyor, yazdığımdan farklı yazılmamasi gerekir. Yazım dilimin değiştirilmesi hoş değil, gayet açıklayıcı yazıyorum.

Ve de raporlara bazen açıklama yapılmadan reddedilmesi tamamen mantık dışı.

Bunlar dışında modlardan yana herhangi bir sıkıntım yok, görevini adaleti ve layikiyla icra eden her birinizi severim.
Eklemeyi unutmuşum, şimdi bende ana yazıya ekleyeceğim.

Evet başlıklar alakasız olarak değiştiriliyor... Yanlış başlıklara tabii ki müdahale edilsin ama bir ara benim konumun içeriğine bile müdahale edildi.

Komik olan durum ise müdahale edilen konumun içeriğini tamamlamadan silip bırakmalarıydı. Örnek veriyorum;

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis aliquet ante in accumsan condimentum. Etiam eu luctus leo. Morbi ut tristique odio. Nullam faucibus dictum nulla a convallis. Quisque convallis neque arcu, et auctor libero pulvinar nec. Aenean nisi orci, malesuada sit amet ipsum eu, eleifend interdum tortor. Nulla plac------"

Forumdan anlamayan adam yönetici olursa böyle olur. Tonla şikayet var ama çözüm yok.

Kendisi ile normalde arkadaşız ama durum bu benim gözümde.
Az önce yeniden bir konum sebep, gerekçe gösterilmeden konuma dadanan birisi yüzünden kapatıldı.

Üstüne bir de benim kendimi açıkladığım mesajlar silinerek kapatıldı, an itibariyle net söyleyebilirim ki;

Forumda moderatörlüğün M'sinden anlamayan, hayatında forumda bulunmamış, bulunduysa da adaletle değil kişisel içgüdüsüyle hareket eden birisi var diye düşünüyorum, bu forum böyle yürümez. Diyecek hiçbir sözüm yok.

Aman arkadaşlar, bu konu da kilitlenebilir, mesajlarımız silinebilir, çünkü oluyor böyle şeyler gerekçe gösterilmeksizin silinebiliyor, düşüncelerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.