Moderatörlerin eksikliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 6434
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

6434

Uzman
Merhaba sosyal.

Lafı pek uzun tutmuyorum, tahmini 10 kez raporlamama rağmen hâlâ konuyu kilitlemeyen moderatörler olmadığı için bir yandan biriyle tartışıp bir yandan bu konuyu açıyorum.

Forumda moderatör eksikliği veya moderatörlerin yetersizliği problemi var.

Öncelikle, işini iyi yapan, yetişmeye çalışan moderatör arkadaşları kesinlikle bu konuya dahil etmiyorum. Ancak eş cinsel, bir yandan da sıkı Müslüman olan birisinin bu konuyla alakalı bir konu açmasını, orada konuşabileceğimizi söylediğimizde konu yapay zeka muhabbetinden kapanmıştı.

Pekala, 11 Eylül 2001 3000 kişinin öldüğü saldırıyla alakalı "ikiz kulelere çarpacağım oyun arıyorum." gibi konular moderatörlerin onayından nasıl geçiyor, raporlanmasına rağmen nasıl konu kapatılıp bunu açan üyeye de ceza verilmiyor, verildiyse de ben bilmiyorum. Ben raporlamıştım, konuda bile adam bana neler dedi ama konu oradaydı.

Bizzat şu an tartıştığım konuda ise tartışmanın dozunun kaçmasından, kişinin yorum yorum benimle dalga geçip, ortaya attığı büyük bir veri iddiasını kanıtlamadığı için (ki bu yanlış bilgiye girer, bu da forumda yasak bir şey.) Neredeyse 10'a yakın kez raporlamama rağmen hâlâ bir işlem görülmedi. Bahsi geçen konunun linkini bırakmak yasak mı bilmiyorum ama "Windows 10 için beta kanalı açıldı!" adlı konu, dileyen girip okuyabilir, zira konu onaylanana kadar moderatörler görüp siler mi, raporlarıma işlem gelir mi bilmiyorum. Ben şu an bu konuyu açarken hâlâ bir işlem olmadı.

Yukarıda ki yorumumun üstünü çizdim, geçte olsa halledildi, mesaj uçuruldu.

Zira bundan bir hafta önce bizzat moderatörlerden birisi konunun altına "3000 serisi 2. el tüm ekran kartları mininglidir, aksini söyleyen satıcı yalan söylüyordur." gibi saçma sapan bir genelleme yapacak kadar ilginç bir moderatör arkadaş gördüm, bu arkadaş forumda verebileceği kararları ne denli sağlıklı bir şekilde verebilir?

Bunun dışında forumda sürdüğü öne sürülen gruplaşmaların, trollerin de olduğu bariz ortada, bu fikrimi birçok yerde ortaya kattım ve bana katılan iyi sayıda insan vardı.

Tekrar söylüyorum, işini iyi yapan moderatörlerin olduğuna eminim, ancak forumda işini bilmeyen moderatörlerin bu görevden alınması, moderatör eksikliği varsa da giderilmesi önerimdir.

Dipnot: Kusursuz, hatasız birisi olduğumu asla iddia etmedim, sadece başıma gelenler ve gördüklerim üzerinden bu konuyu açtım, her insanın kusuru vardır, moderatörlerin de.

Dipnot 2: Konu neredeyse 25 dakikada onaylandı, konuyu açarken tartıştığım ve raporladığım kişiye hâlâ bir şey olmadı, konu kapatılmadı ve silinmedi.

Dipnot 3: 14.33 itibarıyla konu üzerinde belirttiğim kişinin yorumu uçuruldu, ayrıca raporlar hakkında yaptığım şikayete çok hızlı bir şekilde geri dönüş yapıldı, moderatör eksikliğinin olduğu söylendi doğal olarak. Raporlarımla doğru şekilde ilgilenen moderatöre sonsuz teşekkürlerimi de sunarım. Umarım en yakın zamanda moderatör eksikliği giderilir.

Son düzenleme:
Artı 15 Eksi
Moderatör sistemi değişmediği sürece bu iş düzelmez. Sürdürülebilir bir sistem değil. Moderatörlük işi ya tam zamanlı, tam ücretli biri tarafından ya da forumda ciddi gönüllü insanlar tarafından yapılmalı. Ufak parayla günde 2-3 saat bilgisayar başına dikilerek yapılabilitesi yok.

Kafalarına göre mesaj silme işini de bırakmaları lazım. Forum denilen şeyin anlamını başka yerlere çekmeye hiç gerek yok.

Belki de moderatör alımı için kurallar esnetilmeli ve yeni bir "Konu Onaylayıcı" isminde bir moderatör başlığı açılabilir.
Şöyle olabilir: Moderatör ve Alt Moderatör adı altında (bu adlar örnek) iki farklı kategoride moderatör olacak. Kategori moderatörleri ve yönetim zaten var. Alt Moderatör, daha çok irili ufaklı işleri yapacak. Moderatör ise daha genel işlerle ilgilenecek. Tabii ki bu söylediğim şeyler örnek. Uygulamaya geçirilmek zorunda değil.

Vakit ayırdığım kategoriler özelinde yorum yapayım, özellikle Dünya ve Türkiye Gündemi konuları itinayla kilitleniyor. Nedenini sorunca, "kavga çıkmasın diye" deniyor. Argüman kendi kendini çürütüyor ama dil dökmeyeyim, yazıya devam edeyim.

İlginç bir ceza vermeme psikolojisi var, zaten az sayıdaki üyeleri forumdan uzaklaştırmak istemiyorlar sanırım, zira genellikle ceza vermeyip konudaki mesajları siliyorlar ya da konuyu kökten kilitliyorlar. Bilmiyorum, belki de bu tip konularla nasıl ilgilenmeleri gerektiğini bilmiyorlardır. Şu ana kadar dürüst bir cevap aldığım söylenemez.

Keza benim de şahitlik duyduğum durumlardan biridir. Ceza, hak edene verilmeli. Üye kaybetmemek için yapıyor olabilirler ama böyle de daha fazla üye kaybederler.

Verilen cezalar ve konuların kilitlenme konusunda yaptığın yoruma %100 olarak katılıyorum.

Şurada bir avuç düzgün insanın kalması bence forum adına en güzel reklamlardan birisi olur, biz kaliteli ve çağdaş düşünen bir adamın açtığı foruma bir anda yöneldik, yeşil site gibi olursa burası gerçekten çok üzülürüm...

özellikle Dünya ve Türkiye Gündemi konuları itinayla kilitleniyor
Tartışma yapılması gereken konuların kilitlenmesi kadar saçma bir şey yok. Bunu Technopat'ta da çok yaşıyorduk. Ortalığı karıştıran, büyüyememiş 2-3 kişiyi banlamak yerine komple konuyu kilitliyorlardı.

O çok mantıksız bir hareket. Bir şeyi kökten kaldırmaktansa o şeyi düzeltmiyorlar, dürüst olayım. Ben de çok gördüm böyle milleti galeyana getiren tipleri. Konuyu kilitlemektense banlamak en ideal seçim.

Ne bekliyordun ki sanal ortam burası. Moderatörlerin adil olduğunu mu düşünüyorsun?

Ne bekliyordun ki sanal ortam burası. Moderatörlerin adil olduğunu mu düşünüyorsun?

Tabii ki de adil olmasını bekliyorum, üstelik adil ve işini çok iyi yapan moderatörlerimiz var, lütfen dostum konuyu yanlış bir tarafa çekmeyelim, genelleme yapmayalım.

Çok iyi moderatörler olduğu gibi, ki az önce onlardan birisi ilgilendi şikayetlerimden birisiyle. Tecrübesi olmayan, yatkın olmayan arkadaşlar da var, onlara ne yapılacağı yine yönetimin eline kalmış bir şey.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…