Merhaba, anlatması uzun sürecek bir durumdayım. Laptopumun açılıp satılamaması için açılışta sorulan BIOS şifresi koydum ama bazı yerlerde BIOS PW org gibi sitelerden kod alınarak bu aşamanın geçilebileceği yazıyor. Bu ne kadar doğru? Sanırım daha eski sistemlerde kolaylıkla açılabiliyormuş ama daha modern laptoplarda geçmek bu kadar kolay mı?
Detaylar
Kim cevapladı?Acer Aspire 7 A715 51g laptopumu bu yöntemle BIOS şifresini açmıştım.
Acer Aspire 7 A715 51g laptopumu bu yöntemle BIOS şifresini açmıştım.
Hocam şifeyi yanlış girip ne oluyor diye kontrol ettim herhangi bir kurtarma kodu falan oluşturmuyor şifre girme başarısız deyip Power tuşuna basarak yeniden açın yazısı geliyor ekrana sanırım anakarta müdahale dışında çok bir yolu yok.
Hocam şifeyi yanlış girip ne oluyor diye kontrol ettim herhangi bir kurtarma kodu falan oluşturmuyor şifre girme başarısız deyip Power tuşuna basarak yeniden açın yazısı geliyor ekrana sanırım anakarta müdahale dışında çok bir yolu yok.
Hocam ben Internet'e yazdım Acer BIOS kurtarma şifresi diye onu girince açıldı ve kendi koyduğum şifreyi kaldırdım.