Yüklendiği anda Windows Defender kapalı gelen Custom sistemlerden nasıl bir güvenlik önlemi bekleyebiliriz ki?

Windows Defender sözde güvenlik sağladığı ama hicbirişe yaramayan bir antivirus AutoCAD kulanırken (crack değil) progamın dosyalar kısmındaki 2 3 tane dosyası sildiğinden dolayı progam her actığımda cöküyordu en sonunda Custom Windows kulanmaya başladım hem AutoCAD hem diğer progamlarda sorun yaşamadım.

Windows Defender sözde güvenlik sağladığı ama hicbirişe yaramayan bir antivirus AutoCAD kulanırken (crack değil) progamın dosyalar kısmındaki 2 3 tane dosyası sildiğinden dolayı progam her actığımda cöküyordu en sonunda Custom Windows kulanmaya başladım hem AutoCAD hem diğer progamlarda sorun yaşamadım.

Haklısın, antivirüs programlarında bu tür problemler olabiliyor. Normalde anti virüsler hash hesaplaması vb ya da derleme öncesi kontrol vb kullanır, bu da haliyle RAM'in belli bir kısmını yer. Ancak benim bildiğim Windows Defender, örneğin bir dosya indirdiğinizde direkt kendi sunucularına gönderiyor, muhtemelen diğer programlarda bunu yapıyor (Yapmak zorundalar tabii, ona bir şey diyemem). Ancak mahremiyet sorgulanır. Kendim önceden 360 Total sec kullanırdım 2020 gibi falan. Sonra sadece Defender kullanmaya başladım. Şimdi ise hiç antivirüs kullanmıyorum. Sebebi Linux kitlesinin çok az olması ve bu yüzden virüs yapımcılarının Linux'u hedeflememesi. Ayrıca zaten indirmek isteğimiz pogramları Google'a yazıp indirme gibi bir derdimiz de yok. Direk Linux'un sunucularından kontrol edilerek geliyor. Çoğu da açık kaynak zaten, illaki ben antivirüs yükleyeceğim dersenizde alternatifler var ClamAV gibi, fazla teferruatına girmeyeceğim. O şekilde işte :)