Sistem ilk kurulum sonrası açılmadı. Ekran kartı üzerinde anlık beyaz ışık yakıp duuryordu. Kasa fanlarının Molex bağlantısını kesince sorun çözüldü. Şu an problemsiz işletim sistemini kurdum ve çalışıyor.
Bu kasa fanları kısa devre veya benzer bir sorun ile anakarta ve diğer bileşenlere zarar verebilir mi? Tekrar takıp denemeli miyim?
Sistem ilk kurulum sonrası açılmadı. Ekran kartı üzerinde anlık beyaz ışık yakıp duuryordu. Kasa fanlarının Molex bağlantısını kesince sorun çözüldü. Şu an problemsiz işletim sistemini kurdum ve çalışıyor.
Bu kasa fanları kısa devre veya benzer bir sorun ile anakarta ve diğer bileşenlere zarar verebilir mi? Tekrar takıp denemeli miyim?
Kısa devre olsaydı PSU'da SCP koruması varsa o devreye girer ve sisteme hiç güç gitmezdi. PSU modeli nedir? Ayrıca molex kablolarında ezik çıkık falan var mı? Direk PSU'yu elle de deneyebilirsin anakarta bağlamadan, lakin yine de güvenilir olmaz. Mümkünse elinizde multimetre falan varsa kısa devreyi bulmaya çalışın.
Büyük ihtimal arka kapağı kapatırken molex kablosunu çok gerdirdim. Yinede risk ikinci kez denemedim. Şimdi fanları taksam tekrar çalıştırmaya çalışsam PSU veya anakartı bozmaktan korkuyorum.