Molex fanların RGB'si çalışmıyor ne yapılmalı?

Makaleler
13
Yer
İstanbul
Kasamda 4 adet Molex fan var. İlk aldığım zamanlar çalışıyordu. Fakat ne zaman PSU değişimi yaptım, o zamandan sonra çalışmamaya başladı bir türlü çözemedim. Boşta bir kablo var fanlardan gelen, görsel ekledim.

@20424 bir fikrin var mıdır hocam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Molex soketlerin pinleri sıkıntılı olur, pinler içe kaçmış olabilir ona bir bakın, o boştaki soketin molex fanla alakası olmamalı.

LED'ler ayrı güç alıyorsada o görseldeki gibi bir soket görmedim hiç.

Molex soketlerin pinleri sıkıntılı olur, pinler içe kaçmış olabilir ona bir bakın, o boştaki soketin Molex fanla alakası olmamalı.

Pinleri konu açmadan önce kontrol etmiştim hocam hepsi sağlam gözüküyor. PSU değiştirmeden önce bu sorun yoktu. Bir türlü çözemedim bu sorunu. Bir ara 4-5 kere bağlantıyı sök tak yapınca yanıyordu, fakat bilgisayarı kapatıp açınca yanmıyordu.

Molex soketleri ters takmış olabilirsiniz? Ters takılabiliyor o soketler.

Molex soketleri ters takmış olabilirsiniz? Ters takılabiliyor o soketler.
Tersten kastınız nedir hocam? Nasıl takmam gerekir örnek verebilir misiniz?
Fanlarda 3 pin ARGB girişi var mış. Kontrolcüye taktigimda yine rgb yanmadı üstüne, öbür takılı olan fanlarımın renklerini değiştiremedim.
@20424

Son düzenleme:
Bu fanın marka modeli nedir?

Bu kasa fanları ARGB görünüyor Molex bağlantı ne alaka anlamadım, siz bir tane fandan çıkan tüm soketleri çekip paylaşır mısınız?

ARGB bağlantısıda var zaten 3 Pin. Onu taktigimda milisaniyelik ledler yanıp sönüyor. Bunların yanında birde molex bağlantı var o kadar.

Dosya Ekleri

• IMG_20250718_012809.webp
    3 MB · Görüntüleme: 48
  • IMG_20250718_012749.webp
    3 MB · Görüntüleme: 46
Molex soketleri PSU'dan çıkarıp ARGB soketi takınca LED yanıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…