Momo'nun fotoğrafı görülünce gerilmenin sebebi nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gustavo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    fotoğraf
Neden Momo'nun fotoğrafı veya modelini görünce insan geriliyor; yani Zodiac'ın çizimini görünce gerilmiyorsun da o fotoğrafı görünce geriliyorsun?

Beyin insan yüzüne benzetemediği şeyleri anlamlandıramaz, anlamlandıramadığı şeyden de korkar. Bir dönem profil fotoğrafı yapılınca Instagram'dan ban yenen maskeli fotoğrafın olayı da bununla aynı mantıkda.

Gece su içmeye kalktığınızda mutfağa girdiğiniz an karşınızda bu var.

Çünkü beyin insan olarak algılamıyor ve tehdit olarak görüyor, buna palyaço etkisi denir. Başka birisi yazdıysa bunu özür dilerim, okumadım konuyu tam.

Daha önce birisi yazdı o da sensin peki normal palyaço görünce korkmayan
O fotoğrafı görünce neden korkuyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
@gustavo İki kere atmışım özür dilerim, internetten. Burada beyin illaki palyaço gibi insana benzemeyen şeyleri tehdit olarak algılar ancak insan korkmayabilir. Eğer çok alıştıysa böyle şeylere veya kendini yatıştırabiliyorsa korkunç gelmez ama illaki tehdit olarak algılar beyin.

Ama o maskeli fotoğraf çok korkunç değildi. Evet gene bir ürkme hissi vardı ama momo kadar değil. Malum oyun onu kullandığı için ban sebebiydi. Yani ben öyle biliyorum.

Aslen momonun sizi kovaladığı bir gerçekçi grafikli bir oyun yapsalar küçük
Çocuklar komaya girer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…