Neden Momo'nun fotoğrafı veya modelini görünce insan geriliyor; yani Zodiac'ın çizimini görünce gerilmiyorsun da o fotoğrafı görünce geriliyorsun?

Beyin insan yüzüne benzetemediği şeyleri anlamlandıramaz, anlamlandıramadığı şeyden de korkar. Bir dönem profil fotoğrafı yapılınca Instagram'dan ban yenen maskeli fotoğrafın olayı da bununla aynı mantıkda.

Çünkü beyin insan olarak algılamıyor ve tehdit olarak görüyor, buna palyaço etkisi denir. Başka birisi yazdıysa bunu özür dilerim, okumadım konuyu tam.
İnsan olarak algılamamasının sebebi insana benzememesi, fotoğrafta insanın vücuduna uymayan şeyler var.

Son düzenleyen: Moderatör:
@gustavo İki kere atmışım özür dilerim, internetten. Burada beyin illaki palyaço gibi insana benzemeyen şeyleri tehdit olarak algılar ancak insan korkmayabilir. Eğer çok alıştıysa böyle şeylere veya kendini yatıştırabiliyorsa korkunç gelmez ama illaki tehdit olarak algılar beyin.

Beyin insan yüzüne benzetemediği şeyleri anlamlandıramaz, anlamlandıramadığı şeyden de korkar. Bir dönem profil fotoğrafı yapılınca Instagram'dan ban yenen maskeli fotoğrafın olayı da bununla aynı mantıkda.
Ama o maskeli fotoğraf çok korkunç değildi. Evet gene bir ürkme hissi vardı ama momo kadar değil. Malum oyun onu kullandığı için ban sebebiydi. Yani ben öyle biliyorum.