Dünya adil değil.
Detaylar
Kim cevapladı?Aniden fotoğrafını görüp ürkmemek için konuyu göz ardı edeceğim. Ayrıca evet, geriliyorum.
Son düzenleme:
Koneko Toujou 42
Üstün
Neden Momo'nun fotoğrafı veya modelini görünce insan geriliyor; yani Zodiac'ın çizimini görünce gerilmiyorsun da o fotoğrafı görünce geriliyorsun?
Beyin insan yüzüne benzetemediği şeyleri anlamlandıramaz, anlamlandıramadığı şeyden de korkar. Bir dönem profil fotoğrafı yapılınca Instagram'dan ban yenen maskeli fotoğrafın olayı da bununla aynı mantıkda.
Çünkü beyin insan olarak algılamıyor ve tehdit olarak görüyor, buna palyaço etkisi denir. Başka birisi yazdıysa bunu özür dilerim, okumadım konuyu tam.
İnsan olarak algılamamasının sebebi insana benzememesi, fotoğrafta insanın vücuduna uymayan şeyler var.
İnsan olarak algılamamasının sebebi insana benzememesi, fotoğrafta insanın vücuduna uymayan şeyler var.
gustavo 1
Üstün
Gece su içmeye kalktığınızda mutfağa girdiğiniz an karşınızda bu var.
Kalp krizi geçiririm
gustavo 1
Üstün
Çünkü beyin insan olarak algılamıyor ve tehdit olarak görüyor, buna palyaço etkisi denir. Başka birisi yazdıysa bunu özür dilerim, okumadım konuyu tam.
Daha önce birisi yazdı o da sensin peki normal palyaço görünce korkmayan
O fotoğrafı görünce neden korkuyor?
Son düzenleyen: Moderatör:
Devrimci Kedi
Üstün
- Makaleler
- 1
Ama o maskeli fotoğraf çok korkunç değildi. Evet gene bir ürkme hissi vardı ama momo kadar değil. Malum oyun onu kullandığı için ban sebebiydi. Yani ben öyle biliyorum.Beyin insan yüzüne benzetemediği şeyleri anlamlandıramaz, anlamlandıramadığı şeyden de korkar. Bir dönem profil fotoğrafı yapılınca Instagram'dan ban yenen maskeli fotoğrafın olayı da bununla aynı mantıkda.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Vodafone Yanımda Premium fatura indirimi kaç TL üzerinde geçerli?
- Caner Uncu
-
-
Akaryakıt istasyonunda market satış görevlisi olarak çalışılır mı?
- Baby Driver
-
-