mechyfishy

Uzman
Arkadaşlar öncelikle çok bir bilgim yok. Bir tanıdığım bir monitör verdi. Monitörün arkasında bir HDMI bir de altında D-Sub yazan bir kablo girişi var. Sadece HDMI kablosunu takınca çalışmıyor diğerini de takmam gerekiyor ancak kasadaki kablo girişleri HDMI kablo girişi. Yani HDMI'ı D-Sub'a dönüştüren kablolara baktım ama D-Sub ne onu hala çözemedim. Bilen varsa direk ürün atabilirse veya yardımcı olursa sevinirim.

Arkadaşlar öncelikle çok bir bilgim yok. Bir tanıdığım bir monitör verdi. Monitörün arkasında bir HDMI bir de altında D-Sub yazan bir kablo girişi var. Sadece HDMI kablosunu takınca çalışmıyor diğerini de takmam gerekiyor ancak kasadaki kablo girişleri HDMI kablo girişi. Yani HDMI'ı D-Sub'a dönüştüren kablolara baktım ama D-Sub ne onu hala çözemedim. Bilen varsa direk ürün atabilirse veya yardımcı olursa sevinirim.
D-Sub = VGA

HDMI kullanacaksan VGA da takmana gerek yok, ikisi birbirinden bağımsız girişler. İkisinden birini kullanabilirsin. Bu şekilde çalışmıyor ise ya monitör ayarlarından HDMI seçmemişsindir, ya kabloyu yanlış yere takmışsındır ya da monitörde arıza vardır. Kabloyu anakart değil, ekran kartına taktığına emin misin?

D-Sub, VGA'nın bir diğer adı.

Sadece HDMI kablosunu takınca çalışmıyor diğerini de takmam gerekiyor
Böyle bir şey olmaması lazım :) HDMI ve VGA (D-Sub) ayrı bağlantı türleri. Birinden biri çalışır. HDMI çalışmıyorsa ya monitör bozuktur ya da ekran kartı HDMI çıkışı. Ya da monitörde giriş tipi HDMI seçili değildir.

Yani HDMI'ı D-Sub'a dönüştüren kablolara baktım ama D-Sub ne onu hala çözemedim.
HDMI to VGA adaptör alacaksınız ama dediğim gibi, HDMI olan monitörde bunu yapmak çok saçma.

D-Sub takılıyken HDMI çalışmıyordur muhtemelen Auto Switch devreye girip D-Sub'dan görüntü veriyordur. Tanıdığınız bu durumu size belirtti mi? Eğer belirttiyse HDMI portundan kaynaklı bir arıza gibi gözüküyor eğer belirtmediyse de sistemi farklı bir monitör veya TV'de deneyin belki ekran kartı girişinde bir sorun vardır.