Çözüldü Monitör depremden sonra sinyal yok hatası vermeye başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, Çarşamba günü yaşadığımız şiddetli deprem esnasında bilgisayar başında takılıyordum. O günden beri aniden ekran kararıyor ve sinyal yok hatası veriyor. Playstation oynarken, HDMI üzerinden böyle bir sorun yaşamıyorum. Ancak ekran kartım Display Port ile bağlı ve sinyal yok hatası verip duruyor. Garanti ile uğraşmadan önce belki çözebiliriz anlamında evde kendim neler yapabilirim?

Çözüm
Merhaba, Çarşamba günü yaşadığımız şiddetli deprem esnasında bilgisayar başında takılıyordum. O günden beri aniden ekran kararıyor ve sinyal yok hatası veriyor. Playstation oynarken, HDMI üzerinden böyle bir sorun yaşamıyorum. Ancak ekran kartım Display Port ile bağlı ve sinyal yok hatası verip duruyor. Garanti ile uğraşmadan önce belki çözebiliriz anlamında evde kendim neler yapabilirim?
Şahsen ilk olarak bileşenleri kontrol ederdim, sarsıntı esnasında zarar görmüş veya yerinden oynamış bu yüzden düzgün çalışmıyor olabilirler.
Ekran kartı ve güç kablosunun tam oturduğundan emin olun.
Disklerinizi ve varsa kablolarını kontrol edin.
RAM'lerinizi kontrol edin yerinden oynamadıklarından emin olun.
Anakarta güç veren 24 pin güç soketini ve işlemciye güç veren soketleri kontrol edin yerine oturduklarından emin olun.
Ekran kartınızdaki başka görüntü çıkışlarını deneyin belki sadece o çıkışın pinleri zarar görmüştür.
Şimdi basit bir mantık yürütelim. Ortada bir monitör var ve bu monitörün çalışması için dışarıdan monitöre sinyal gelmesi gerekiyor. Bu monitöre konsol sinyal gönderirken herhangi bir sorun olmuyor fakat sen bu monitörü ne zaman bilgisayara bağlasan bir süre sonra sinyal yok hatası almaya başlıyorsun. Şimdi bu durumda monitör mü sorunlu oluyor yoksa sinyal göndermeyi bırakan bilgisayarın mı?

Bence cevabı yeterince açık. O yüzden hatayı bilgisayardaki bir bileşende aramamız gerektiğini anlamamız gerekiyor diye düşünüyorum.

Burada da monitöre sinyal gönderen bileşen hangisi? Tabii ki ekran kartı. O yüzden sorunu ekran kartında arayacağız.

Şahsen ilk olarak bileşenleri kontrol ederdim, sarsıntı esnasında zarar görmüş veya yerinden oynamış bu yüzden düzgün çalışmıyor olabilirler.
Anakarta güç veren 24 pin güç soketini ve işlemciye güç veren soketleri kontrol edin yerine oturduklarından emin olun.
Ekran kartınızdaki başka görüntü çıkışlarını deneyin belki sadece o çıkışın pinleri zarar görmüştür.

Çözüm
Merhaba. Dediklerinizin hepsini yaptım. Sorunum çözülmedi. Diğer DP portlarını da denedim, olmadı. En son DP yerine HDMI ile bağlamayı denedim. Şu an sorun yok gibi.

Ancak anlamadığım şu ki HDMI ile sorunum çözülürse "monitör DP portu mu ekran kartı DP portu mu hasarlı" nasıl anlayacağım bilemedim.

Ekleme: belki de kablo hasarlıdır.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt