Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zetrise 1

Başarılı
Merhaba yeni monitör aldım. Ekran kartımda 1 HDMI 3 DP olduğu için DP aldım ana monitör için. Ancak açılmadıydı. Sonra forumda enable CSM açın yazmıştılar açtım. Ondan sonra DP ile bağladığımda ASUS anakartın yazısına kadar geliyor hatta BIOS'a kadar bile giriyorum ancak sonradan no DisplayPort yazıyor monitör kapanıyor. Sorun ne olabilir?

Anladım. Şu yazıyı okumanı ve aynı durumlar sende de oluyorsa uygulamanı öneririm. Zaten yazılım, ihtiyacın olup olmadığını yazıyormuş öyle yazıyor NVIDIA.

Ne yapmam lazım hocam tam anlamadım.Uygulamayı indirdim.

Hangi ekran kartını kullanıyorsun ona göre Firmware olup olmadığına bakmak lazım. Mesela NVIDIA bazı kartlar için DisplayPort Firmware'i yayınlamıştı zannedersem. Bir de monitörün yeni Firmware'i var mı bakmak lazım.
Birde csm kapattım artık o biosa kadar olan kısımda gelmiyor.

Yukarida atilan NVIDIA DP guncellemesini bir yapip oyle test edin.
BIOS'u aç UEFI ayarını kapalı hale getir bak bakalım olacak mı? UEFI legacy diye ayar varsa legacy i seç dene. Daha olmadı bu indirdiğin yazılımı yükle, gerekli olup olmadığını yazacaktır sana.

Hocam asus kullanıyorum legacy kısmı yok.Güncellemeyi kuracağım ancak siyah ekranda kalıyor masaüstü.

Bir de PC'yi güç düğmesinden açıp kapattım Allah'a şükür bir şey olmadı. BIOS güncelliyormuş. Bir şey olur mu hocam ekrna siyahken açıp kapattım PC'yi ancak.

Anladım. Şu yazıyı okumanı ve aynı durumlar sende de oluyorsa uygulamanı öneririm. Zaten yazılım, ihtiyacın olup olmadığını yazıyormuş öyle yazıyor NVIDIA.

Ekran kartı devre dışı kalmış açtım hocam bir şey olmuşmudur?

BIOS'u aç UEFI ayarını kapalı hale getir bak bakalım olacak mı? UEFI legacy diye ayar varsa legacy i seç dene. Daha olmadı bu indirdiğin yazılımı yükle, gerekli olup olmadığını yazacaktır sana.

Hocam HDMI to DP dönüştürücü alsam gene aynı hatayı verir mi? Ona göre alayım en iyisi.2. monitöre takacağım zaten.

Son düzenleme: