slaxsis

Uzman
İyi günler.
Belki ghosting olmaz diye Samsung Odyssey G3 VA panel almıştım.
Rahatsız etmeyecek düzeyde biraz ghosting var, bu zamanla artar mı? Ona göre iade edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler.
Belki ghosting olmaz diye Samsung Odyssey G3 VA panel almıştım.
Rahatsız etmeyecek düzeyde biraz ghosting var, bu zamanla artar mı? Ona göre iade edeceğim.
Ghosting olmayacak umuduyla uygun fiyatlı VA almayın aldıysanız da bence iade edin benzer fiyata IPS alın.
Cevaba gelecek olursam, VA panellerde ghosting miktarı kendi kendine zamanla artmaz ancak bazı oyunlarda ve sahnelerde göze daha fazla ghsoting batabilir.

G3'ün tek alınabilir yanı pivot standı çok güzel bence.

Ghosting olmayacak umuduyla uygun fiyatlı VA almayın aldıysanız da bence iade edin benzer fiyata IPS alın.
Cevaba gelecek olursam, VA panellerde ghosting miktarı kendi kendine zamanla artmaz ancak bazı oyunlarda ve sahnelerde göze daha fazla ghsoting batabilir.

G3'ün tek alınabilir yanı pivot standı çok güzel bence.
Artmazsa benim için sorun yok zaten zamanla ikinci monitör yapmak için VA aldım.

Artmazsa benim için sorun yok zaten zamanla ikinci monitör yapmak için VA aldım.
Yok artmaz, bende de var 1 tane. Joystick kontrol falan efsane ama paneli yavaş işte ghosting yapıyor. Ayarları var o ayarlarla oynadıkça sahneye göre artıp azalıyor ghosting. En yavaş modu overshootu kapatıyor ama smearing yapıyor en hızlı modu smearingi azaltıyor ancak overshootu arttırıyor. En ideali ortası. IPS kullanıyorum ben şu an, IPS glow çok illet bir şeymiş. Rahatsız etmiyor ama VA'ya göre de siyah yerlerde fazla belli oluyor VA panel film dizi için en uygunu.

VA paneli FPS oyunlarında kullanmamak lazım dediğim gibi smearing yapıyor çok fazla bu da gözü aldatıyor ve 144 hz de bile var bu 60 fps yani 60 hz ile videolar izlediğimizden daha az dikkat çekici şekilde yaptığından o smearingi video vs. izlerken pek takılmıyor insan ama 144 fps aldığın oyunlarda acayip hal alıyor. Ucuz etin yahnisi yani. Smearing'i azaltabileceğin ayarları var ama bu seferde fazla hızdan sorun çıkarabiliyor.

Dosya Ekleri

• 17437959643623413262360863458581.webp
    17437959643623413262360863458581.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 65
Zalım çerçeveleri ne kadar ince, G3 olduğunu o ince kenarlardan anladım. Kaliteli paneli olsa 20 bin TL'den aşağı satılmaz. Malzeme kalitesi premium ama panel kalitesi o kadar kötü. Ghosting azalıp artmaz zamanla hiçbir monitörde ayarlarıyla oynanmadığı veya hasar almadığı sürece ancak bazı sahnelerde o smearing kuyruklu yıldız gibi bir çıkıyor insan sövesi geliyor. Bazı sahnelerde kabak gibi oluyor hikayeli oyunlarda bile çekemiyor insan.

Bidaha ki monitörü sanırım IPS alıp ana monitör yapcam

Ama ŞUANLIK memnunum öyle abartılacak bı ghosting yok
Bir de o elindeki monitörün LG versiyonu var. Aynı panel kalitesi.