Alex Mason

Yetkin
Merhaba, bilgisayarımı ve monitörün ekranını pencereyi görecek şekilde koyacağım. Evimiz kuzey cephe sadece sabahları azıcık güneş alıyor. Ben bilgisayarı ve monitörün ekranını pencereye bakacak şekilde koysam, monitörüm zarar görür mü?

Ekranın görüntüsünde veya ekranda sararma, renk bozulması gibi şeyler olur mu?

O bölge ısınır ama güneş sıcaklığa göre değişir ama güneşten yanma sararma mesajlar görmedim.

Kombiyi bile direk güneş ışığına mağruz bırakırsan bozulur. Ki burada elektronik cihazlardan bahsediyoruz. Pek iyi sonuçlar doğurmaz.

Güneşin ısısı ve monitörün inceliği materyali vs birçok etken mevcut ancak eğer incecik plastik bir cihaz değilse ve yaşadığınız yerde güneş kavurmuyorsa ortalığı şahsen çok bir şey olacağını zannetmiyorum ama yine de güneş zamanla zarar verecektir.

Bir müddette olsa güneşin altında kalacağı için, istenmeyen durumlar yaşanabilir bu sebepten ötürü. Yine de her halükarda bilgisayarı güneş görmeyen yere koyman daha mantıklı bir hareket olacaktır.

Kombiyi bile direk güneş ışığına mağruz bırakırsan bozulur. Ki burada elektronik cihazlardan bahsediyoruz. Pek iyi sonuçlar doğurmaz.
Konuyu açarken kendimi yanlış ifade etmişim. Direkt güneş ışığı gelmeyecek. Bizim ev kuzey cephe olduğu için güneş dışarıda başka bir yere gelecek onun parlaklığı bizim eve gelecek o “ışıktan” bir şey olur mu monitör ekranına? Yoksa güneş ışığı direkt odama girmiyor.

Konuyu açarken kendimi yanlış ifade etmişim. Direkt güneş ışığı gelmeyecek. Bizim ev kuzey cephe olduğu için güneş dışarıda başka bir yere gelecek onun parlaklığı bizim eve gelecek o “ışıktan” bir şey olur mu monitör ekranına? Yoksa güneş ışığı direkt odama girmiyor.

Gunesi gormuyorsa sorun yok. Pencereden gelen isik alt tarafi yansima yapar.

O zaman sıkıntı olacağını düşünmüyorum.