Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

harbis

Uzman
Arkadaşlar mevcut sistemimi yükseltiyorum ama bütçem kısıtlı, ya PSU'mu çok daha iyi bir markayla değiştireceğim ya da monitörümü çok daha iyi bir monitörle değiştireceğim. Sizce hangisine öncelik vermeliyim, sizin öneriniz ne olurdu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kendisini 3 yıldır kullanıyorum bana bir sorun yaratmadı ama yeni güçlü bileşenlerle işte ürüne karşı yorumlara baktığım da pek iç açıcı değil.
Bir voltaj dalgalanmasına bakar hani elektriğin gidip gelmesini de geçtim. 3 yıl sorunsuz kullanırsın 3 gün sonra bakmışsın sistem çöp olmuş hele de güncel pahalı bileşen içeren bir bilgisayarda böylesine iğrenç bir PSU kullanmak doğru bir hareket değil.
Şu an kullandığınız PSU yeterli geliyor ise monitör daha iyi olacaktır. Şu da var ki örnek olarak sisteminiz 144 FPS'i görmüyorsa, daha az FPS alıyorsanız 144 Hz monitör olmanın bir anlamı yok. Ona göre monitör seçimi yaparsanız daha güzel olur.

Sisteminiz, PSU modelinizi ve monitörünüzü yazar mısınız? Ayrıca tam bütçenizi de yazın lütfen.
Mevcut sistemim MSI B550M Pro anakart, Ryzen 5 4650G işlemci, 16GB 2x8 Ram, 500GB M.2 SSD ve PSU modelim Frisby 650W 80+ çok kötü marka diyor herkes o yüzden sistemimi hazır yükseltiyorken yeni kaliteli bir PSU aliyim dedim yeni sistemim de RTX 4060, Ryzen 5 5600, soğutucu kule tipi fan olacak. Monitörüm de monitör dememek lazım aslında LED TV 32 inç 60Hz 1366x768 destekliyor. Toplam bütçem 18000TL ama bunun için de dediğim gibi ekran kartı, işlemci, işlemci soğutucu var ek olarak ya PSU ya da monitör ekleyeceğim.

Şu an kullandığınız PSU yeterli geliyor ise monitör daha iyi olacaktır. Şu da var ki örnek olarak sisteminiz 144 FPS'i görmüyorsa, daha az FPS alıyorsanız 144 Hz monitör olmanın bir anlamı yok. Ona göre monitör seçimi yaparsanız daha güzel olur.
PSU aslında yeni kuracağım sistem için de yeterli 650W ama Frisby markası olduğu için korkum var bu pahalı sistemi ona emanet etmeye forumlar da çok fazla kötülemişler c4 vs demişler.

Son düzenleme:
Kendisini 3 yıldır kullanıyorum bana bir sorun yaratmadı ama yeni güçlü bileşenlerle işte ürüne karşı yorumlara baktığım da pek iç açıcı değil.
Ben de Frisby PSU kullanıyorum 4 yıldır. Bir sorun çıkartmadı. Ama çıkartırsa da büyük bir sıkıntı olur. Tüm sistemi bile çöp edebilir. Riske atmak isterseniz monitör alabilirsiniz.

Bir voltaj dalgalanmasına bakar hani elektriğin gidip gelmesini de geçtim. 3 yıl sorunsuz kullanırsın 3 gün sonra bakmışsın sistem çöp olmuş hele de güncel pahalı bileşen içeren bir bilgisayarda böylesine iğrenç bir PSU kullanmak doğru bir hareket değil.

Çözüm
Ben de Frisby PSU kullanıyorum 4 yıldır. Bir sorun çıkartmadı. Ama çıkartırsa da büyük bir sıkıntı olur. Tüm sistemi bile çöp edebilir. Riske atmak isterseniz monitör alabilirsiniz.
Sanırım riske girmeye gerek yok. Her ne kadar RTX 4060 alıp 1080p de bile kullanamayacak olsam da Pylon ile sistemi güvenceye sokup yazın kaliteli bir monitör almam daha iyi olacak gibi.

Yani anladığıma göre monitör yerine PSU almak benim mevcut PSU'uma baktığımız da elzem.