Bütçe
300 TL
Şöyle her bir mendil kapalı olanlar var ama ıslak mendil tarzı hepsi 1 paketin içinde olanlar senin dediğin gibi ağzını bir kere açıp biraz kulanınca yarısına gelmeden altta kalanlar kuruyor onu zaten kesinlikle almam yorumlarda bile bu dediğinden şikayetçi çok insan var :)

Benim dediğim de tek tek paketli olanlar zaten. Ofiste kullanıyordum 1 mendil 27" monitöre yetmiyordu.

Benimki öyle değil hocam ekranda susam gibi toz kalmış tırnağımla kazıdım zor çıktı ekran çizilecekti az kaldın açıkken bile sıkıntı çıkarmaya başladı yani biraz kuvvet uygulayıp sileceğim. Kullandığın mikrofiber bezin modelini biliyor musun?
Susam gibi toz olan şey ağızdan çıkan tükürüğün kuruması veya ekran karşısında içtiğin içeceğin damlası aslında. Böyle söylemesi hoş olmuyor ama gayet normal bir şeydir. Normal şartlarda monitör sadece tozlanır ve toz temizliği yapılır. Bahsettiğim durumlarda da gerekirse ıslak temizliği yapılır. Tırnaklamasaydınız daha iyi olurdu ama çizmediyseniz dert etmeyin. Bendeki bezin modelini hatırlamıyorum. 3M Migros'tan almıştım. Ancak ıslak gerektiğinde Sleepy'nin yüzey temizlik beziyle siliyorum. Yeni formüllü, gözenekli ama ince yapılı olan bezleri lekeleri iyi çıkarıyor. Düz dokulu bezi de olur.

Fakir LCD cleaner ile OLED CRT LCD ekranlarımı temizliyorum senelerdir 0 sıkıntı.

Gerçi CRT ekranlar için pek önemi yok, cam olduğu için camsille bile temizleyebiliyorum. OLED'de daha dikkatli olmakta fayda var.

Son düzenleme:
Bu konuya bakabilirsiniz.
O konudaki Fujifilm ürünleri Trendyol'da yok. Fikir vermesi açısından güzel konu ama bana şuan yaramıyor.

Benim dediğim de tek tek paketli olanlar zaten. Ofiste kullanıyordum 1 mendil 27" monitöre yetmiyordu.
Aynen hocam zaten vazgeçtim ıslak mendim değil de mikrofiber bez ve sprey yani temizlik kiti almak daha mantıklı geldi.

Susam gibi toz olan şey ağızdan çıkan tükürüğün kuruması veya ekran karşısında içtiğin içeceğin damlası aslında.
Gün içinde en az 2 Fucetea, 1 Redbull, 3-4 tane Bim teatone, Capri Sun, Ayran, su bunların hepsini 1 günde içiyorum aşırı sıcaktan şuan bile içiyorum %100 içtiğim içeceklerden kaynaklanıyordur tükürük olduğunu sanmıyorum. Lakin kapalı haldeyken dert etmiyordum artık açık kullanırken bile ekrandaki lekeler oyunu etkiliyor diyorum acaba orada bir şey mi var siyah bir cisim var bakıyorum kurumuş toz 😅

Fakir LCD cleaner ile OLED CRT LCD ekranlarımı temizliyorum senelerdir 0 sıkıntı.

Gerçi CRT ekranlar için pek önemi yok, cam olduğu için camsille bile temizleyebiliyorum. OLED'de daha dikkatli olmakta fayda var.
Diğer forumda Fakir'in mikrofiber bezinin kalitesiz olduğunu öğrendim o yüzden Fakir kiti almayacağım.

Yorumlarda sprey kaliteli bez oldukça kötü demişler hocam diğer forumda da bu ürün önerildi ama bezi ekranda leke yapıyormuş :rolleyes:

Yapay zekadan ve forumlardan aldığım yardım ile aşağıdaki ürünün siparişini geçtim arkadaşlar. Piyasadaki 1000'e yakın ürünün ortak özelliği spreylerin hepsinin aynı, bezlerin kalitesinin farklı olması. Yaptığım araştırma neticesinde aldığım ürün;

kit.webp

Ekran silmek için özel ıslak mendil arkadaşlar normal ıslak mendil değil. Toplu halde satılıyor ama daha ucuza temizlik kiti var. Kitin içinde de mikrofiber bez ve monitör temizleme spreyi var hangisini alacağım konusunda kararsız kaldım. Yani şu ikilemdeyim;

Kiti alıp spreyi beze sıkıp sıkıp kullanmak [veya] her defasında 1 ıslak mendil açıp silip geçmek.

Trendyol'dan alınması şartı ile ürün önerebilirseniz, çok pahalı bir şey olmasın mesela şunlar gibi;

Kendinizin monitör ekranı temizlemek için kullandığınız ürünler varsa ve memnunsanız onu da alabilirim arkadaşlar linklerden bağımsız.
Hocam mikrofiber bez olursa daha iyi sonuçlar verir.

Gün içinde en az 2 Fucetea, 1 Redbull, 3-4 tane Bim teatone, Capri Sun, Ayran, su bunların hepsini 1 günde içiyorum aşırı sıcaktan şuan bile içiyorum %100 içtiğim içeceklerden kaynaklanıyordur tükürük olduğunu sanmıyorum. Lakin kapalı haldeyken dert etmiyordum artık açık kullanırken bile ekrandaki lekeler oyunu etkiliyor diyorum acaba orada bir şey mi var siyah bir cisim var bakıyorum kurumuş toz 😅
Afiyet olsun. Toz, nemle karışmadığı sürece kuru bezle temizlemek en iyisi bana göre. İçecek kendi kendine sıçramaz da mesela ekran karşısında konuşurken, içecekten bir yudum alıp konuştuğunuzda çok ufak damlalar da sıçrayabilir. Oyunu etkilemesine katılıyorum. Eski monitorümde 3 adet ölü piksel çıktı ama ekranın ortasındaki leke kadar rahatsız etmiyordu. Cidden ben de oyunda problem var sanıp ayar değiştiriyordum sürekli. Bir sefer ekranı nemli bezle silince düzelmişti.