Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Bundan 2 sene önce laptopu harici ekranla kullanmaya başlamıştım. Önceden laptop ekranı küçük diye bir yakınım bana harici ekran kullanmamı tavsiye etti. Ben de “tamam” deyip ekranı alıp kullanmaya başladım. Monitör Samsung marka, bu arada. Neyse, işte ben bunu kullanmaya başladım. Her ne kadar 10 senelik bir monitör olsa da işimi bayağı bir gördü ve görmeye de devam ediyor. Fakat nedense, bu harici ekranla laptop kullanmaya başladıktan birkaç hafta sonra mıdır hatırlayamıyorum, laptopta dikey çizgi oluşuvermişti.

Sizce sebebi harici ekran mı yoksa laptopun Dell olmasından mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı ölmüştür ya da panel. Dikey çizgi monitör de oluşuyor mu? Oluşuyor ise GPU ölmüştür, oluşmuyor ise paneli gitmiştir.
Genellikle ısınmasından kaynaklı diye biliyorum, ya da ömrünü tamamlamıştır bilemeyiz. Teknoloji şans işi işte.

Ekran kartı ölmüştür ya da panel. Dikey çizgi monitör de oluşuyor mu? Oluşuyor ise GPU ölmüştür, oluşmuyor ise paneli gitmiştir.
Genellikle ısınmasından kaynaklı diye biliyorum, ya da ömrünü tamamlamıştır bilemeyiz. Teknoloji şans işi işte.

Dell'in bu modelleri sorunluymuş galiba.

Hayır, hocam. Harici ekranı sadece kullanıyorum.
Yani, başka ekran kullanınca sorun oluşmuyor ise(kullandığın Samsung monitör) sadece laptopun kendi ekranın da çizgi çıkıyor ise paneli gitmiştir.
Ömrünü tamamlıyordur, ya da dediğin gibi kronik sorunludur.
Her teknolojinin de ömrü var hocam.

Yani, çizgi monitör de mi çıkmaya başladı?

Yani, başka ekran kullanınca sorun oluşmuyor ise(kullandığın Samsung monitör) sadece laptopun kendi ekranın da çizgi çıkıyor ise paneli gitmiştir.
Ömrünü tamamlıyordur, ya da dediğin gibi kronik sorunludur.
Her teknolojinin de ömrü var hocam.

Yani, çizgi monitör de mi çıkmaya başladı?

Hocam, çizgi sorunu sadece laptopun kendi ekranında var.